Graafik Euroaja kõrgeim tähtajalise hoiuse intress kannustab säästma

Copy
Tähtajaline hoius sobib eelkõige neile, kes tahavad oma sääste kindlal ajaperioodil turvaliselt kasvatada.
Tähtajaline hoius sobib eelkõige neile, kes tahavad oma sääste kindlal ajaperioodil turvaliselt kasvatada. Foto: Arvo Meeks

Alates Eesti eurole üleminekust pole pankade pakutavad tähtajaliste hoiuste intressid olnud kunagi nii kõrged kui praegu. See omakorda on märkimisväärselt suurendanud inimeste huvi tähtajaliste hoiuste vastu.

Tähtajaline hoius sobib eelkõige neile, kes tahavad oma sääste kindla ajaperioodi jooksul turvaliselt kasvatada, kogutud raha vahepeal kasutamata. Näiteks sobib see kodulaenu sissemakse või meelerahufondi kogumiseks. Hoiuse perioodi pikkuse saab valida vajaduse järgi, kuid mida pikem on periood, seda kõrgem on üldjuhul teenitud intress. Eraisikute seas on kõige levinum valik 12kuuline hoius.

LHV finantsjuht Meelis Paakspuu tunnistas, et tähtajaline hoius oli veel hiljuti raha paigutamiseks ebapopulaarne, kuna intressid turul olid negatiivsed, püsisid ka tähtajaliste hoiuste intressid väga madalad. Intressimäärade kiire tõus on hoiused aga taas jõudsalt pildile toonud, pannes inimesi oma vaba raha hoiustama. See omakorda parandab majanduse tervist – hoiustatavat raha saavad pangad kasutada eriaisikutele ja ettevõtetele laenu andmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles