Pärnus sai nurgakivi Škoda ja Volkswageni uus maja

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitus maksab 30 miljonit krooni ja peab valmima mai lõpuks.
Ehitus maksab 30 miljonit krooni ja peab valmima mai lõpuks. Foto: Henn Soodla

Täna panid Pärnu maavanem Toomas Kivimägi, Suve Auto ASi juhatuse liige Ago Altjõe, ehituse juht Lembit Laja ning Saksa Auto Eesti esindaja Toomas Kuusk nurgakivi Škoda ja Volkswageni Pärnu esindussalongile.


Tegu on õigupoolest kahe hoonega, millest suuremas hakkab tööle Volkswagenite müügisaal autohooldustöökojaga ning väiksemas Škodade müügisaal.



Sõna võtnud Toomas Kivimägi teatas, et tal on rõõm viimaste päevade jooksul panna nurgakivi juba teisele ehitusele, läinud neljapäeval sai nurgakivi Paikuse koolimaja juurdeehitus.



“Kuigi majandusaeg on raske, on hea meel, et leidub firmasid, mis teevad suuri investeeringuid,” ütles Kivimägi uut automüügiesindust silmas pidades.



Lembit Laja avaldas lootust, et Pärnus Välja tänavale kerkiv uhke müügisalong annab hoogu kogu sealse Ehitajate tee äärse ala väljaarendamisele.



Toomas Kuusk ütles, et kuigi autode müügiarvud on automüüjatele väga eduka 2007. aastaga võrreldes tublisti vähenenud, ei tähenda see, et nii jääb. Võib-olla juba paari aasta pärast elavneb autoturg taas.



Ago Altjõe esitatud andmete järgi müüsid Pärnu esindused 2007. aastal 2091 autot ja mullu 1640 autot.



Ehitatavad hooned tulevad kahekorruselised, kus jätkub tööd enam kui 20 inimesele. Ehitus maksab 30 miljonit krooni ja peab valmima mai lõpuks.   



Pidulikule nurgakivipanekule kutsutud inimestele anti teada, et kerkiv maja on Škoda ja Volkswageni esimene sellise arhitektuuriga lahendatud müügiesindus maailmas.



Selle järel hakkavadki neid kaubamärke kandvad uued esindushooned maailmas niisugused välja nägema.  



Esindussalong tuleb modernne kastmaja, kus on kasutatud palju klaasi ning viimistluses on vahelduvad valge ja pastelne rohekaspruun toon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles