Sarivaras võeti vahi alla

PP
Copy
Vargustega tekitatud varaline kahju küünib senistel andmetel üle 21 000 euro.
Vargustega tekitatud varaline kahju küünib senistel andmetel üle 21 000 euro. Foto: Kristjan Teedema

Pärnu maakohus võttis prokuratuuri taotlusel vahi alla mehe, keda kahtlustatakse tänavu kevadel ja suvel toime pandud vargustes, mille kogukahju ületab esmastel andmetel 21 000 eurot.

Pärnu politseijaoskonna väärtegude ja varavastaste kuritegude menetlusgrupi juhi Reelika Kivi sõnutsi pani 39aastane mees kahtlustuse kohaselt märtsist kuni jaanipäevani Pärnu linna ja selle lähiümbruses kauplustes süsteemselt toime vargusi.

Esmaste andmete põhjal on mehele esitatud kahtlustus 23 episoodis, aga võimalik, et varguste arv suureneb, sest uurimine alles käib. Praegu kahtlustab politsei, et mees on varastanud peamiselt ehitus- ja tehnikakauplustest, aga ka rõivapoodidest ning ehitusobjektilt, robotniidukeid ja kõlareid varastas mees mitmel korral.

Isikul on üks kehtiv kriminaalkaristus.

Vargustega tekitatud varaline kahju küünib senistel andmetel üle 21 000 euro.

Lääne ringkonnaprokuratuur taotles Pärnu maakohtult mehe vahi alla võtmist, sest prokuratuuri hinnangul võib ta vabaduses kuritegude toimepanekut jätkata. Maakohus rahuldas prokuratuuri taotluse ja võttis mehe esialgu kuni kaheks kuuks vahi alla. Kohtu määrus pole veel jõustunud.

“Kui menetluse käigus tuleb välja, et kahtlusalune on korduvalt varastanud ja on alust eeldada, et tegemist on sarikurjategijaga, peab ka õiguskaitse kiiresti ja jõuliselt reageerima,” ütles menetlust juhtiv Lääne ringkonna prokurör Hanna Varik. Tema sõnutsi on oluline, et inimesed ja ettevõtted annaksid teada, kui nad on langenud varguse ohvriks. “Vargusel võib olla kokkulangevusi varem sooritatud samalaadsete kuritegudega, need omakorda aitavad kurjategijat tabada,” põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles