Kahe Lääneranna kooli lapsevanemad pöördusid sulgemise vastu uuesti kohtusse (8)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Tänavu juunis sai Metsküla algkool aasta kooli tiitli, kuid paneb praeguse seisuga Lääneranna vallavolikogu otsusel sellest sügisest uksed kinni.
Tänavu juunis sai Metsküla algkool aasta kooli tiitli, kuid paneb praeguse seisuga Lääneranna vallavolikogu otsusel sellest sügisest uksed kinni. Foto: Mailiis Ollino

Metsküla ja Virtsu kooli lapsevanemad taotlevad kohtult taas õiguskaitset, mis peataks valla otsuse üks kool sellest sügisest täielikult kinni panna ja kärpida teist neljaklassiliseks.

Metsküla kooli esindav vandeadvokaat Villy Lopman seletas, et lapsevanemad leidsid end pärast algul saadud esialgse õiguskaitse tühistamist väljapääsmatus olukorras. “Tegemist on hädavajadusega, sest uude kooli ei saa laste pabereid koolide puhkuste ajal viia, sest keegi ei võta neid vastu. Samuti ei ole mõeldav, et kiirkorras oleks suvepuhkuste ajal võimalik komplekteerida uued klassid, võtta tööle uued õpetajad või tugiisikud ning leida lahendused muudele probleemidele,” põhjendas ta uuesti kohtu poole pöördumist.

Seaduse järgi peab kooli sulgemisel olema vanematele ja lastele tagatud viis kuud aega oma elukorralduse muutmiseks. Praeguse seisuga on neil Lopmani teatel aega alla kahe kuu ja seega on praegune olukord vastuolus põhikooli- ja gümnaasiumiseadusega. Ta märkis, et kui lapsevanemad oleksid paberid Metsküla algkoolist juba kevadel välja võtnud, oleksid nad võinud kaotada kaebeõiguse või oleks kool kinni pandud laste lahkumise tõttu.  

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles