Toris tähistatakse silla valmimist

PP
Copy
Tori silla ehitustööd mullu augustis. 
Tori silla ehitustööd mullu augustis. Foto: Mailiis Ollino

Tuleval esmaspäeval, 31. juulil kell 19 on kõik huvilised oodatud Torisse, et pidulikult tähistada uue silla valmimist. Öeldakse tänusõnad ja esineb Kaitseliidu Pärnumaa maleva orkester Saxon, dirigeerib Kaido Kivi.

Eelmine, 1956. aastal valminud 136 meetri pikkune Tori sild lammutati. Transpordiameti sillainsener Ervin Hein rääkis, et otsus vana sild lammutada sündis põhjaliku analüüsi tulemusena: "Pärnu–Tori tee remondi osana oli plaanis ka silla remont, paraku näitasid uuringud, et lihtsalt remondiga enam silda korda ei saa. Talastik ja pealisehitus olid sellises seisus, et tänapäevaseid koormusi seal tagada ei olnud võimalik."

Uus Tori sild on 140,6 meetrit pikk ja 15,1 meetrit lai. Sõiduosa laius on üheksa meetrit ja kõnniteede laius mõlemal pool silda 2,5 meetrit. Silla ehituseks on kulunud 1900 kuupmeetrit betooni.

Liiklus oli sillalt ümber suunatud alates 2022. aasta maist, see puudutas nii ühiskondlikku transporti kui ka põllutehnikat. Jalakäijate kasutuses oli ajutine sild. Sild avati liiklusele 28. novembril 2022.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles