Video ja pildid Otsingumeeskond päästis Eesti–Läti piirialal sohu eksinud mehe (1)

Pärnu Postimees
Copy

Eile hilisõhtul käivitas politsei Eesti–Läti piirialal otsingu soisel alal eksinud mehe leidmiseks. Mees leiti elusa ja tervena täna varahommikul.

Neljapäeva, 27. juuli hilisõhtul kella 23.15 ajal sai häirekeskus kõne mehelt, kes oli enda jutu järgi kusagil Eesti–Läti piirialal ega leidnud enam koduteed. Politsei suundus meest Saarde valda Reinu küla kanti piirialale otsima. “Mehe sõnutsi oli ta ühe Eesti–Läti piiriposti juures. Olime temaga telefoni teel ühenduses, et saada täpsemat infot tema asukoha kohta. Kasutasime ka patrullauto sireene, mida mees ühel hetkel kuulma hakkas ja nii saime enam-vähem teada ala, kus ta olla võib,” rääkis Pärnu politseijaoskonna grupijuht Janek Pinta.

Otsingupiirkonnas oli soine ja vesine maastik, mis oli raskesti ligipääsetav. “Kaasasime otsingule ka päästjad ja hakkasime meest otsingualalt ATV ja drooniga otsima. Kuna tegu oli väga keerulise maastikuga, kaasasime PPA lennusalga kopteri. Kuna otsing toimus kahe riigi piirialal, olime suhtluses Läti kolleegidega ja lätlased kontrollisid Läti poolel ala samuti kopteriga,” rääkis Pinta.

Täna kella 6.50 ajal hommikul leidis otsingumeeskond mehe Lanksaare küla lähedalt üles. “Teda märkas nii PPA lennusalga kopterimeeskond kui ka päästjate ATV-patrull. Saime mehega kontakti ja kutsusime kohale kiirabi, et tema tervislik seisund üle kontrollida. Õnneks oli mehega kõik korras ja meditsiinilist abi ta ei vajanud,” ütles Pinta. Patrull viis 46aastase Läti kodanikust mehe Jäärja piiripunkti ja andis üle Läti politseipatrullile, kes ta koju viis.

Otsingupiirkonnas oli soine ja vesine maastik, mis oli raskesti ligipääsetav.
Otsingupiirkonnas oli soine ja vesine maastik, mis oli raskesti ligipääsetav. Foto: Kilingi-nõmme Päästekomando

Pinta sõnutsi rääkis mees politseile, et oli tahtnud minna Lätis Soka järve äärde kalale, kuid eksis ära. Mees oli piirkonnas esimest korda ja kuna väljas juba pimenes, ei osanud ta enam kuskile suunda võtta. “Siit kindlasti kõigile loodusse minejatele soovitus teha eelnevalt ära kodutöö piirkonna kohta, kuhu lähete. Samuti tasub metsa minek planeerida valgele ajale. Alati tasub anda lähedastele teada, kuhu ja kui kauaks plaanite minna,” lisas Pinta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles