Suvepealinna rahvusvahelisel maleturniiril selgusid parimad

Karl Hütt
, reporter
Copy
Paul Kerese mälestusfestivali põhiturniiri parimad. Paremalt teine on Eesti olümpiakoondise liige Aleksandr Volodin, kes saavutas kolmanda koha.
Paul Kerese mälestusfestivali põhiturniiri parimad. Paremalt teine on Eesti olümpiakoondise liige Aleksandr Volodin, kes saavutas kolmanda koha. Foto: Erakogu

Paul Kerese mälestusfestivali põhiturniiri Classic Openi kuus pingelist mängupäeva Pärnus on nüüd möödas. Näha sai esmaklassilist malet ehk rohkesti emotsioone, ajude ragistamist ja närvide mängu.

Eesti suurimal ja osalejarohkeimal malefestivalil näitasid suurmeistrid klassi. Meie parimana saavutas Eesti olümpiakoondise liige Aleksandr Volodin kolmanda koha. Naiste arvestuses oli Team Estonia liige Margareth Olde teine. 

Naiste arvestuses oli Team Estonia liige Margareth Olde (paremal) teine.
Naiste arvestuses oli Team Estonia liige Margareth Olde (paremal) teine. Foto: Erakogu

Laupäevase ehk viimase võistluspäeva ainus voor kulges ootuspäraselt. Leedu suurmeister Paulius Pultinevičius mängis valgetega kindlalt üle Xu Yuanyuani ja pärjati Kerese mälestusfestivali Classic Openi võitjaks.

Rootslane Erik Blomqvist võitis samuti valgetega Volodini ja saavutas teise koha. Neile järgnesid Gruusia suurmeister Mikheil Kekelidze ja India FIDE meister Rao Sharan. Esikuuikusse jõudis ka Hiina esindaja Xu Yuanyuan, kes väisas festivali 13aastase tütre Lu Miaoyiga.

Meie noormängijatest oli kõige tublim 17aastane Tormi Kull, kes üldarvestuses sai kümnenda koha.

Julgen öelda, et oleme iga aasta kasvatanud oluliselt osalejate arvu, teinud turniiri järjest rahvusvahelisemaks ja meie juurde jõuab üha rohkem väga tugevaid mängijaid.

Hendrik Olde, Eesti suurima malefestivali korraldaja


Eesti suurima malefestivali korraldaja Hendrik Olde ütles, et turniiriga võib väga rahule jääda ja enamik osalejaid tuleb kohale, sest nad tõesti naudivad mängimist. Eriti valmistab rõõmu, et noormängijaid oli põhiturniiril väga palju – järelkasv on meil tagatud.

Kerese malefestival toimus neljandat korda ja on aina laienenud. “Julgen öelda, et oleme iga aasta kasvatanud oluliselt osalejate arvu, teinud turniiri järjest rahvusvahelisemaks ja meie juurde jõuab üha rohkem väga tugevaid mängijaid,” kinnitas Olde.

Laupäeval leidis aset välkturniirgi, mis pakkus palju elevust ja melu. Selle võitis suurmeister Oleg Korneev Hispaaniast.

Kokku osales nädala jooksul festivalil üle 100 maletaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles