Ministrit õpetanud pensionär sai küttepuude raieloa

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küttepuud. Foto on illustreeriv.
Küttepuud. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

71aastane Pärnu pensionär Mart, kellele RMK ei leidnud kuidagi võimalust kodulähedasest metsast kütte tegemiseks raieluba anda, tõi möödunud nädalal puud koju.

Mardi arvates mängis raieloa kiirel saamisel tähtsat osa minister Juhan Parts, kellele ta poolteist kuud tagasi sõnumi saatis, kirjutas Õhtuleht.

Mart tahtis aasta alguse külmade ajal talitada majandus- ja kommunikatsioonimister Juhan Partsi lendu lastud mõttekäigu järgi, mille kohaselt võiks soovijad endale ise metsast küttepuud koju tuua, ja soovis kodulähedas männitukas teha küttematerjaliks seal kuivanud puud, kuid luba küsides põrkas ametnike vastuseisule, kes väitsid seaduse järgi pole sellist luba võimalik välja anda.

Selle peale saatis Mart Partsile sõnumi, et minister ei tunne elu. Pärast seda hakkasid asjad üllatavalt kiiresti liikuma ja raieluba, mille saamine pidi olema seaduste järgi võimatu, toodi talle koju kätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles