Üksik vanahärra jäi päevadeks oma koju lõksu (2)

Annika Auväärt
Copy
Abitus seisundis Antsu leidis korteriühistu esimees Andres Guff tema korterist pühapäeval.
Abitus seisundis Antsu leidis korteriühistu esimees Andres Guff tema korterist pühapäeval. Foto: Mailiis Ollino

Naabertrepikoja korterist päevi oma väljaheidete sees veetnud, valust oianud 87aastase Antsu leidnud Andres Guff nägi suurt vaeva, et vanur abi saaks. Esimesel korral jättis kiirabi vanamehe oma sängi marineerima: elulised näitajad olid normi piires. Valla sotsiaaltöötajatel pole vanahärraga kokkupuudet olnud. 

Viis päeva ei olnud Lavassaare kortermaja elanikud kuulnud kippu ega kõppu 87aastasest Antsust, kes muidu ikka vähemalt poeski käis. Kui korteriühistu esimees Andres Guff pühapäeval vanahärrat kontrollima läks, leidis ta mehe oma voodist, kägaras valude käes oigamas.

Üks esimesi asju, mis Ants Gufile ütles, oli, et naabrimees aitaks ta tualetti. Sinna nad ei jõudnud. Antsu seis paistis halb. Guff kutsus kiirabi. Pärnu haigla erakorralise meditsiiniabi teenistuse juhataja Marit Õun ütles, et brigaad kontrollis pühapäeva õhtul Antsu elulisi näitajaid, mis olid normi piires. Õun lisas, et väljakutse tegija sai kiirabilt suunised järgmisel päeval võtta ühendust nii patsiendi perearsti kui kohaliku omavalitsuse sotsiaaltöötajaga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles