Pärnule terendab jalgrattateede tarvis 12 miljonit eurot (3)

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnul avaneb võimalus Euroopa Liidu programmi abil arendada rattateede võrgustikku.
Pärnul avaneb võimalus Euroopa Liidu programmi abil arendada rattateede võrgustikku. Foto: Eero Vabamägi

Kliimaminister Kristen Michal allkirjastas määruse, millega eraldatakse Euroopa Liidu kaasrahastatavast liikluse säästvamaks muutmise programmist Tallinnale, Tartule ja Pärnule kokku 92 miljonit eurot. Pärnu saab algse jaotuse kohaselt toetussummast 12 miljonit eurot Raba–Laia sillaga seotud jalgrattateede võrgustiku arendamiseks.

Kogusummast on jalgrattaliikluse edendamiseks ette nähtud 36 miljonit eurot, mis jaguneb kolme linna vahel pea võrdselt. Kusjuures rahastatakse lahendusi, millega arendatakse välja terviklikud ja ohutud rattateede võrgustikud. Sealjuures taristuga seotud ehitiste, nagu näiteks jalgrattaparklate, rattarehvide pumpamise, paranduspunktide, aga ka ratturitele puhkamiseks mõeldud istekohtade rajamist. Toetussummale lisandub 30protsendine omaosalus.

Pärnu linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar ütles, et tegemist on algse rahajaotusega ja projektide hindamine seisab veel ees. “Linnavalitsuse prioriteet on endiselt Raba-Laia sillaga seotud jalgrattateede võrgustiku arendamine, aga kas just selleks raha eraldatakse, selgub tulevikus,” märkis ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles