Keldrite korrastamiseks läheb jagamisele 1,2 miljonit eurot

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Päästeamet ootab taotlusi eelkõige 1950.–1990. aastatel ehitatud suurpaneelelamute ja plokkidest korruselamute tarbeks.
Päästeamet ootab taotlusi eelkõige 1950.–1990. aastatel ehitatud suurpaneelelamute ja plokkidest korruselamute tarbeks. Foto: Mailiis Ollino

Vähemalt 15 000 elanikuga tiheasustusalade inimesed saavad küsida päästeametilt raha keldrite varjumiskindluse parandamiseks. Meie maakonnas puudutab see võimalus seega Pärnu elanikke.

Mainitud otstarbel läheb jagamisele kuni 1,2 miljonit eurot.

Päästeamet mainis pressiteate vahendusel, et toetusega saab soetada näiteks generaatoreid ja autonoomseid akupanku. Samuti annab amet raha keldriruumide siseviimistluse ja sissepääsude korrastamiseks ning uste vahetamiseks.

Päästeamet ootab taotlusi eelkõige 1950.–1990. aastatel ehitatud suurpaneelelamute ja plokkidest korruselamute tarbeks.

Viimane päev päästeametile taotlust esitada on 29. september. Kui amet selle rahuldab, on aega raha kasutada tuleva aasta 30. novembrini.

Mis on varjumine?

Varjumine tähendab inimeste elu ja tervise kaitsmiseks nende kiiret paiknemist ohustatud alal asuvasse siseruumi. Varjumiskohtade rajamine on pikk protsess, mis võtab aastaid, seepärast tuleb sellega tegelda võimalikult kiiresti. Varjumise korraldamine on vajalik kogu Eestis.

Varjumine ei ole vajalik ainult vahetu sõjalise ohu korral. Vajadus varjuda võib tekkida erakorraliste ilmastikuolude, suurõnnetuste jm puhul. Ohust ja varjumise vajadusest annavad märku sireenid ja EE-alarmi kaudu saadetav SMS. Samuti saadetakse SMSi kaudu käitumisjuhised.

Andmed: päästeamet

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles