Kas Keskerakonnas hakatakse pärast uue juhtkonna valimist uksi paugutama või lastakse emotsioonidel lahtuda? (1)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Andrei Korobeinik (esiplaanil) kogus Keskerakonna juhatuse valimisel 432 häält ja on Eesti suurima partei juhiks valitud Mihhail Kõlvarti tiimis.
Andrei Korobeinik (esiplaanil) kogus Keskerakonna juhatuse valimisel 432 häält ja on Eesti suurima partei juhiks valitud Mihhail Kõlvarti tiimis. Foto: Mihkel Maripuu

Paides peetud Keskerakonna erakorralisel kongressil valiti partei juhatusse tagasi riigikogu liige ja erakonna Pärnumaa piirkonna esimees Andrei Korobeinik. Partei aukohtu esimeheks kandideerinud Marko Šorin pidi hääletamisel tunnistama ses ametis pikka aega olnud Kalle Klandorfi paremust.

Ehkki juba enne Eesti suurima liikmeskonnaga partei erakorralist kongressi jagunes toetajaskond parteijuhiks kandideerinud Mihhail Kõlvarti ja Tanel Kiige vahel peaaegu võrdselt, rääkisid emma-kumma poolehoidjad, et konkurendi paremuse korral kaalutakse parteist väljaastumist.

Pärnumaalgi oli toetajaid mõlemal: Pärnumaa piirkonna juhatus teatas, et toetab Kiike, Pärnu linnavolikogu fraktsioon andis teada, et on Kõlvarti selja taga.

Pärnumaa piirkonda esindas kongressil ligemale 60 inimest.

Korobeinik arvas, et kongressi Pärnumaa delegaatidest võis kaks kolmandikku anda hääle Kiigele ja kolmandik Kõlvartile.

Et erakonna esimehe valimistel ei olnud kahe kandidaadi häältesaagi vahe suur, võib Korobeiniku sõnutsi arvata, et osa delegaate jäi tulemusega rahule ja osa mitte.

Korobeinik arvas, et suurt lahkumislainet ei tule ja seda poleks juhtunud ka siis, kui erakonna esimeheks oleks valitud Tanel Kiik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles