Pildid Ajaloolise purjelaeva veepealne elu lakkas

Copy

Pea aasta tagasi samal ajal vajus ajalooline purjelaev Jenny Kruse Pärnu sadama Jannseni tänava kai ääres nelja meetri sügavusele jõepõhja. Ehkki omanikud andsid endast parima, ei piisanud sellest laeva taastamiseks ja aluse veepealne elu sai läbi.

MTÜ Jenny Kruse juhatuse liige Risto Tamm on kõnealuse purjelaevaga tegelnud viimased 12 aastat. Pärast mullu juhtunud õnnetust võttis Tamm oma südameasjaks laev korda teha.

Veel selle aasta alguses oli ta optimistlik ja lootis, et saab sõitva puupurjeka juba suvel vette tõsta. Paraku osutus see helesiniseks unistuseks. Suve hakul sai mittetulundusühingule selgeks: nad ei suuda laeva taastada. “Saime aru, et see tööde maht ja raha, mis sinna alla paneme, on meeletult suur,” rääkis Tamm. “Jõudsime punkti, kus mõistsime, et enda organisatsiooniga ei suuda me sellega toime tulla.”

Laev oleks tulnud viia kolmeks aastaks remonti ja selle taastamine läinuks maksma 300 000 eurot. Kuna mittetulundusühingu põhitegevus ei ole laev, vaid inimesed, tuli langetada raske otsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles