Eesti suurim reservõppekogunemine jõuab Pärnumaale

Karl Hütt
, reporter
Copy
Kogu Eestis kestab õppus kuu aega ja selle eesmärk on suurendada maakaitseväge 20 000 võitlejani.
Kogu Eestis kestab õppus kuu aega ja selle eesmärk on suurendada maakaitseväge 20 000 võitlejani. Foto: Silver Jaanson

Eesti suurim reservõppekogunemine Ussisõnad jõuab homsest Lääne maakaitseringkonda ja seega meie maakondagi. Harjutavaid rühmi võib kohata maakonna igas nurgas.

Peamised väljaõppealad Pärnumaal on Pärnu linnas Eametsa ja Ehitajate tee piirkonnas, Potsepal ja Vaskrääma kandis ning Tootsi, Tihemetsa ja Kilingi-Nõmme ümbruses.

Lääne maakaitseringkonna ja Kaitseliidu Pärnumaa maleva pealik kolonelleitnant Raigo Paimla ootab õppekogunemisele tulijatelt tahet ja koostöövalmidust. Ta loodab, et koostöös saavutatakse seatud eesmärgid. “Usun, et pärast reservõppekogunemist oleme paremini valmis Eesti, oma lähedaste ja kogukonna kaitsmiseks,“ ütles Paimla.

Õppusel osalejate taust ei ole ühetaoline, sest nad on väljaõppe saanud eri ajal ja väljaõppe sisugi on olnud erinev. Siiski ollakse malevapealiku sõnutsi selleks valmis. “Oleme sellega arvestanud väljaõppe planeerimisel,“ kinnitas ta.

Usun, et pärast reservõppekogunemist oleme paremini valmis Eesti, oma lähedaste ja kogukonna kaitsmiseks.

 

Raigo Paimla, Kaitseliidu Pärnumaa maleva pealik


Et kõik võitlejad saaksid relvaga (taas)tutvuda, tuleb peale Kikepera lasketiiru rajada maakonnas ajutised laskepaigad Lauri karjääri Tihemetsas ja Potsepa karjääri Pärnus Audru osavallas Kõima külas. Laskmised toimuvad pühapäevast teisipäevani.

Laskeharjutuste ajal palutakse kõigil inimestel olla neis piirkondades tähelepanelikud. Ohutuse tagamiseks on kehtestatud liikumispiirangud, millest tuleb kindlasti kinni pidada. Samuti soovitatakse harjutavate üksuste lähedal hoida koerad siseruumides, sest õppusel kasutatakse ka paukmoona.

Kogu Eestis kestab õppus kuu aega ja selle eesmärk on suurendada maakaitseväge 20 000 võitlejani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles