Pensionärid ei ajanudki panku lõhki

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnakas Jaan Kull võttis täna pensioni rahaautomaadist ja kasutas pangatöötaja abi.
Pärnakas Jaan Kull võttis täna pensioni rahaautomaadist ja kasutas pangatöötaja abi. Foto: Henn Soodla

Tänaseks ennustatud pensionäride jooksutorm pankadesse vaibus Pärnus mõistlikkusesse: raha saab ju pärast viiendat kuupäevagi.


Hommikul kella üheksast olid pangafuajeed kas tühjad või siis kümmekonna inimesega. Rahvast liikus rohkem Swedbanki kontorites, sest seal oli pensioniraha olemas. SEBis viibis raha paari tunni võrra, mõni klient jäi ootama.



Nii Swedbanki kui SEBi kontorites kulges pensionipäev rahulikult. Rahvast liikus tavalisest siiski rohkem. Kliente jätkus Eesti Posti postipangalegi.



Teinegi prognoos, et seeniorkliendid võtavad valdavalt välja 1000 krooni, mille pealt maksma ei pea, ei pidanud paika. Raha võeti välja rohkem, seejuures ei tehtud probleemi 20kroonisest teenustasust.



Swedbanki Vee tänava kontoris kasutas 75aastaseks saav pärnakas Jaan Kull pangaautomaati, võtmaks välja 3000 krooni.



“Mul oli abiks pangatöötaja, kes õpetas, kuidas pangakaardiga raha võtta. See õpetus on pensionäridele ette nähtud, sest kõik ju ei oska,” selgitas Kull. Eaka mehe arvates polnudki automaadi kasutamine väga keeruline, vaja olevat vaid pisut harjutada. Pangad soovitavad jätkuvalt eelistada rahaautomaate ja pangakontoreid, sest turvalisusest lähtudes ei hoita postkontorites raha suurtes kogustes.



Pärnumaal on pensionäre 26 300. SEBi kommunikatsioonijuhi Evelin Allase sõnutsi teenindavad nad Pärnumaal 14 583 seeniorklienti: SEBile kuuluvad kõik postipangadki.



Pärnu pensioniameti direktori Tiina Männiku info kohaselt viiakse riigi kulul pension koju 1500 pensionärile. Neid, kes maksavad kojukande eest kuus 60 krooni, on 1700.



“Väikesaarte Kihnu ja Manija kohta on palju küsitud. Seal ei peaks probleeme tekkima, sest koostöös oleme need lahendanud. Kihnus on näiteks postipank, Manijal tuuakse kõikidele, kes seda soovisid, pension koju,” avaldas Männik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles