Pildid Põhja-Pärnumaal tähistati rahvusvahelist muusikapäeva koos presidendiga

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
President Alar Karis.
President Alar Karis. Foto: Markus Mangusson

Rahvusvahelist muusikapäeva tähistati Põhja-Pärnumaal Lüdigi saalis üheskoos Estonia 110. aastapäevaga: selle auks toimus ooperi- ja balletigala koos rahvusooperi Estonia ja Eesti rahvusballeti solistidega. Külaliste seas oli ka Eesti Vabariigi president Alar Karis.

Kontserdi eel külastas president Põhja-Pärnumaa vallamaja ja toimus väike vestlusring. “Hoolimata majanduse ebastabiilsusest on Põhja-Pärnumaa vald kindlalt kursil. Peagi näeme uute üürimajade kerkimist meie valla keskustesse. Samuti alustab juba järgmisel aastal tööd Tootsi taastuvenergiapark, mis saab olema Baltikumi suurim. Oleme investorite jaoks väga atraktiivne sihtpunkt ja Tootsi tööstuspark ei ole enam kaugel,” selgitas vallavanem Madis Koit valla tulevikuplaane.

President oli huvitatud ka pärast haldusreformi toimunud arengutest ja võimalikest murekohtadest Põhja-Pärnumaal. “Põhja-Pärnumaa vaatab julgelt tulevikku ja olenemata möödunust, liigume kindlal sammul edasi. Meie vald on suur ja kindlasti on eri valdade liitmine olnud suur proovikivi, kuid siinkohal tuleb tunnustada meie meeskonda, kes on sellega parimal võimalikul viisil hakkama saanud,” vastas vallavanem.

Eesti rahvusballeti solistid Ketlin Oja ja Marcus Nilson esinesid muusikapäeva kontserdil.
Eesti rahvusballeti solistid Ketlin Oja ja Marcus Nilson esinesid muusikapäeva kontserdil. Foto: Markus Mangusson

“Meil on palju häid ideid ja need ei lõpe! Täna on tähtis tegutseda ja anda võimalus inimestele olla osa loomisrõõmust. Meil on väga palju häid inimesi, kellega koos saame palju korda saata,” lisas Põhja-Pärnumaa kultuuriprojektide nõustaja Aivar Mäe.

Edasi liiguti Vändra kunstigaleriisse. Äsja koostöös Eesti kunstimuuseumiga avatud näitust “Eesti maastiku ilu” tutvustas kuraator Maris Roost.

Ringkäik Põhja-Pärnumaal päädis kontserdiga Lüdigi saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles