GALERII Ukraina värvides riigimaja ootab peenhäälestuseks seente valmimist

Copy

Ligemale poolteist aastat kestnud ehitustööd Pärnus Rohelisel tänaval sinikollase välisilmega riigimajas on lõpusirgele jõudnud ja ehitusmeestel on käsil kibekiired tööpäevad mööbli ja seadmete lahtipakkimise ning paikasättimisega, sest juba mõne nädala pärast peaksid keskkonnaga seotud kuue ametkonna töötajad moodsas majas tööle asuma.

Rohelise tänava uude riigimajja, kus varem asus keskkonnainspektsioon ja veel mõni keskkonnaministeeriumi haldusala asutus, kolivad keskkonnaamet, keskkonnaagentuur, maa-amet, keskkonnaministeeriumi infotehnoloogiakeskus, põllumajandus- ja toiduamet (PTA) ja

põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA) ning majja luuakse veidi üle 120 töökoha. Seni veidi üle 3000ruutmeetrise netopinnaga maja võttis ümberehitamise käigus veidi juurde ja nüüd on seal põrandapinda ligemale kümnendiku võrra rohkem ja pinnaefektiivsus töökoha kohta umbes 20 ruutmeetrit.

Riigi Kinnisvara riigimajade programmi juhi Maivi Suurmäe sõnade kohaselt on eelmise aasta hakul alanud Rohelise tänava riigimaja renoveerimine edenenud märkimisväärsete tõrgeteta: 1980ndate algul ehitatud ja 2006. aastal renoveeritud hoone seisukord suuremaid üllatusi ei pakkunud. Vaid mullu Ukrainas alanud sõda ja ehitushindade tõus panid mõtlema, kas ja kuidas saab kokku hoida. Nii kujunes riigimaja maksumuseks 5,9 miljonit eurot, mis on veidi rohkem, kui esiti planeeriti.

“Kõige rohkem peamurdmist oli sellega, kuidas vestibüülis kõiki korruseid läbiv peatrepp paigaldada. Tuli välja, et seda ei saa muud moodi teha, kui katus avada ja trepid läbi selle paika tõsta,” seletas Suurmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles