Hoiatus Torm võib põhjustada puude murdumist ja elektrikatkestusi

Karl Hütt
, reporter
Copy
Merevee tase tõuseb prognoosi järgi 110–130 sentmeetrit keskmisest kõrgemale.
Merevee tase tõuseb prognoosi järgi 110–130 sentmeetrit keskmisest kõrgemale. Foto: Urmas Luik

Täna õhtul tugevneb lõuna- ja kagutuul, saartel edelatuul 12–18, puhanguti 21, rannikul 25 meetrini sekundis. Tuul tõuseb öösel veelgi, vihmasadu on tihe ja esineb äikeseoht.

Keskkonnaagentuuri prognoosi kohaselt pöördub tuul homme kõikjal loodesse ja on tormine, puhanguid on sisemaal kuni 23, rannikul kuni 30 meetrit sekundis. Tormituul ja tugev vihmasadu ühes äikesega põhjustavad puude murdumist. Elektrikatkestuste oht on suur. 

Tugev tuul häirib praamiliiklust. Liivi lahe väikesaarte vahel laevaliiklust korraldav Kihnu Veeteed andis teada, et tormi tõttu on tänane reisiparvlaeva Kihnu Virve kella 19.30ne väljumine Munalaiust tõstetud varasemaks, nimelt kella 18.30 peale. Uuendatud info väljumiste kohta leiab Kihnu Veeteede kodulehelt.

Merevee tase tõuseb prognoosi järgi 110–130 sentmeetrit keskmisest kõrgemale ja ületab kriitilise piiri Tallinnas Pirita piirkonnas (kriitiline piir 100 sentimeetrit).

Pärnus merevee tase kriitilist piiri ei ületa, kuid tõuseb homme hommikul kella 10ks 120 sentimeetrini. Pärnu kriitiline piir, kui vesi jõuab tänavatele, on 180 sentimeetrit üle Amsterdami nulli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles