Viimane ringkäik Lammutamist ootav politseimaja peidab uskumatuid lugusid (2)

Copy
Sander Peremees (vasakul) ja Nils Sempelson mäletavad aegu, kui maja oli talvel nii külm, et uurijad istusid oma kabinettides jopedes.
Sander Peremees (vasakul) ja Nils Sempelson mäletavad aegu, kui maja oli talvel nii külm, et uurijad istusid oma kabinettides jopedes. Foto: Urmas Luik

Selle koha peal, kus aastaid asus politsei arestimaja, milles kinni istunud nii kelme kui tapjaid, vuravad õige pea autod. Õigupoolest kaob igavikku kogu endine politseimaja, sest peab ruumi tegema Pärnu uuele sillale viivale sõiduteele.

Nõukogudeaegset halvasti sooja pidanud ja tänapäevaks amortiseerunud paika ei jää aga taga igatsema keegi. 1971. aastal valminud maja oli nii kehvalt ehitatud, et tuli ette juhuseid, kus arestimajas kaevas kinnipeetav ennast ühest kambrist teise. Kivide vahel oli tsemendi asemel liiv, mida oli lihtne lusikaga välja kraapida, meenutab nüüdne Lääne prefektuuri operatiivkeskuse juht Sander Peremees, kes asus selles majas tööle novembris 30 aastat tagasi. Üks mees pani koguni niiviisi jooksu, et kangutas välisseinast kiviploki lahti, hüppas teiselt korruselt alla ja pani minema. Aga ta saadi õige pea kätte.

Aasta lõpuks peab vana politseimaja asemel olema puhas plats.
Aasta lõpuks peab vana politseimaja asemel olema puhas plats. Foto: Urmas Luik
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles