Galerii Põhja-Pärnumaa vald tänas aastapäevapeol tublisid inimesi

Pärnu Postimees
Copy

Valdade liitumisest on möödunud kuus aastat ja Põhja-Pärnumaa vald tähistas seda Vändra kultuurimajas toimunud kontsertaktusega. 


Tervitussõnad lausus vallavanem Madis Koit, kes õnnitles kõiki selle toreda päeva puhul. Oma kõnet alustas ta seitsmeaastase Lisanna kirjutatud luuletusega “Minu vend”. Luuletusest võis leida vihjeid valla noorele eale, tugevale tahtejõule, kultuurilembusele ja soovile ikka kõike paremuse poole viia.

Põhja-Pärnumaa vallavanem Madis Koit.
Põhja-Pärnumaa vallavanem Madis Koit. Foto: Teele Mustallikas

Külaliste seas viibisid ka delegatsioonid sõprusvaldadest Lätist, Leedust, Itaaliast ja Poolast. Kõigi valdade esindajad edastasid laval oma tervitussõnad ja head soovid valla elanikele.

Traditsiooniliselt tänati valla pidupäeval tublisid sotsiaalvaldkonna inimesi, kes on oma panusega silma paistnud. Samuti tänati heakorrakonkursil Kaunis Kodu osalenuid.

Põhja-Pärnumaa valla pidupäeval esines Ott Lepland.
Põhja-Pärnumaa valla pidupäeval esines Ott Lepland. Foto: Teele Mustallikas

Õhtu muusikalise osa eest hoolitses Ott Lepland, kes pani tantsima lapsed ja kaasa laulma kõik saalis viibijad. Pärast kontserti sai mõnusalt aega veeta kultuurimaja väikses saalis. Sünnipäevatordi lõik ja pokaal kihisevat jooki andis põhjust natuke kauem jutustada.

Põhja-Pärnumaa valla sotsiaalvaldkonna tunnustused

“Aasta sotsiaaltöö edendaja 2023” Ene Sumre. Ta on pikaaegse sotsiaalvaldkonna kogemusega töötaja, kes on oluliselt panustanud piirkonna koduhooldus- ja erihoolekandeteenuste edendamisse. 18 aasta jooksul on olnud ta eri rollides ja osutanud mitut sotsiaalteenust. Ta seisab alati oma klientide heaolu eest. Murekohad saavad tänu tema positiivsusele ja rõõmsameelsusele kiiresti lahendatud. Ta ei pelga raskusi ja seetõttu on ta enda teadmata sattunud mentoriks ja usaldusisikuks uuele koduhooldustöötajale või tegevusjuhendajale. Kolleegina on ta asendamatu kaaslane, kellega minnakse luurele ja lahinguväljale!

“Aasta sotsiaaltöö edendaja 2023” Merlin Jürgenson. Ta on sotsiaalvaldkonnas töötanud aastast 2017, kui sai esimesed kogemused tegevusjuhendaja ja koduhooldustöötajana. Selle aja jooksul on ta jätnud endast kustumatu mulje klientidele, partneritele, kolleegidele ja tööandjale. Tema sära peitub eelkõige avatud suhtumises, uuendusmeelsuses ja järjepidevuses. Oma positiivse ja lahke ellusuhtumisega suudab ta inimestes tekitada turvatunde ja usalduse. Tal on oskus märgata inimesi ja pöörata tähelepanu nendele asjadele, mida paljud teised ei märka. Tema jaoks ei ole probleem lahendada tegevusjuhendaja või koduhooldustöötaja rollis olles sanitaartehnilisi probleeme või organiseerida kodutehnikat, kui see on vajalik tema kliendi heaoluks. Selliste spetsialistidega oleks maailm tõesti palju hoolivam paik!

“Aasta sotsiaaltöö edendaja 2023” Reelika Tiismaa. Tema algatusel ja ettevõtmisel on kahel aastal (2021 ja 2022) tehtud kogukonna abiga jõulukingitusi Põhja-Pärnumaa valla perede lastele. Meie seas on palju peresid, kellel ühel või teisel põhjusel ei ole võimalik oma laste salasoove jõulude ajal täita. Laste siiras rõõm saadud kingitustest on olnud see, mis näitab, kui olulised on sellised ettevõtmised. Hoolimata sellest, et jõuluaeg on kiire ja toimekas, on ta leidnud aja, et organiseerida oma pere ja laste kõrvalt jõulukingitusi neile lastele, kellel muidu mõnigi soov täitmata jääks. Kingitusi on olnud mõlemal aastal umbes 40 ringis ja need on sotsiaaltöötajate ja lastekaitsespetsialistide abiga peredele jagatud. Perede rõõm ja tänutunne saadud jõulukingituste üle on olnud suur ning teinud südame soojaks.

Andmed: Põhja-Pärnumaa vald

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles