Pärnu pereema pälvis lasterikaste perede liidu tunnustusauhinna

Pärnu Postimees
Copy
Teenäitaja tunnustusauhinna saanud nelja lapse ema Triin Jõgeva.
Teenäitaja tunnustusauhinna saanud nelja lapse ema Triin Jõgeva. Foto: Riti Voll.

Eesti lasterikaste perede liit andis kümnendat aastat järjest välja tunnustusauhinna Pärlipüüdja, millega tunnustatakse edasipüüdlikke ja silmapaistvaid lasterikaste perede vanemaid. Tänavu pälvisid tunnustusauhinna pärnulane Triin Jõgeva ja Haapsalust pärit Ida Joao-Hussar.

“Pärlipüüdja auhinnaga tunnustame vanemaid, kes oma südikuse, töökuse ja heatahtlikkusega on tõeliselt inspireerivad,” ütles liidu president Aage Õunap. 

Pärlipüüdja auhinnal on kaks kategooriat: teenäitaja ja rajaleidja. Teenäitaja tunnustus antakse lasterikka pere vanemale, kes on silma paistnud uuenduslike ideedega, mis kannavad pikaajalist ja elujõulist eesmärki. 

Teenäitaja tunnustusauhinna pälvis tänavu nelja lapse ema Triin Jõgeva. Triin on vapralt seljatanud rinnavähi ja samal ajal lõpetanud Tartu ülikooli Pärnu kolledži sotsiaaltöö ja rehabilitatsiooni eriala. Teekond koos haiguse ja kõrgkooliga oli täis katsumusi, kuid nagu ütleb Triinu auhinnale esitanud tütar Eiriin, on ema moto alati olnud: “Saame alati hakkama! Pole sellist olukorda, kust väljapääsu ei ole!”

Triinu lõputöö keskendus kogemusnõustamisele. Tänu oma keerulisele ja väga õpetlikule kogemusele raske haigusega toimetulekust ja seejuures tervenemisest tahtis Triin oma teadmisi ja tuge teistelegi pakkuda.

Ta on kogemusnõustaja, pakkudes tuge inimestele, kes seda enim vajavad. Triin on 20 aastat töötanud andmespetsialistina ning teinud aktiivselt üleskutseid nii televisioonis kui ka ajakirjanduses, rääkides nii vaimse kui ka füüsilise tervise olulisusest. Oma tohutu tahtejõu ja töökusega on ta eeskujuks oma perele, sõpradele, kolleegidele ja paljudele teistele inimestele enda ümber.

Kõige eelneva kõrval on Triin olnud MTÜ Pärnumaa Lasterikkad aktiivne vabatahtlik, viimased viis aastat ka ühingu juhatuse liige. Kui Pärnumaal lasterikkad pered midagi ette võtavad, on sellega sageli seotud ka Triin, vaikselt ja märkamatult, tihtipeale tagaplaanil olles. Tema töökus, südikus, piiritu empaatiavõime ja suur motivatsioon olla  lasterikastele peredele teenäitaja on muljetavaldav ja väärib esiletõstmist.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles