Metsküla kool on kevadest saati saanud annetustena märkimisväärse summa

Sirle Matt
, reporter
Copy
Metsküla koolis alustasid 1. septembril lapsed kooliaastat nagu mujalgi, ainult et seda kooli ei eksisteeri ametlikult tänaseni, kuigi lapsed seal õpivad.
Metsküla koolis alustasid 1. septembril lapsed kooliaastat nagu mujalgi, ainult et seda kooli ei eksisteeri ametlikult tänaseni, kuigi lapsed seal õpivad. Foto: Mailiis Ollino

Kui kõige suurema summa annetas Parvel Pruunsild, siis teist sama palju ja enamgi on laekunud tavalistelt eesti inimestelt. Ent kui kogukonnal endal tuleb kooli kevadeni üleval pidada, mida ennustab takerdunud kompromissi otsimine vallaga, on niisama suur summa veel puudu.

Annetajate toel on alates märtsikuust kogunenud Metsküla kooli püsimajäämiseks 85 000 eurot. Annetajaid on kokku üle poole tuhande. Paljud on annetanud korra, mitmed kaks korda ning mõni isegi iga kuu. Selle raha eest on ostetud õppevara litsentse, töövihikuid, õppevahendeid. Oktoobris–novembris saab õpetajatele ja kokatädile palkagi maksta. Samast summast on kaetud kohtukulusidki suurusjärgus ligemale 10 000 eurot.

Kui kool peaks kogu õppeaasta üle elama samasugusel määramata kujul nagu praegu, oleksid kulud kokku 150 000 eurot ehk siis ligemale pool on puudu. MTÜ Metsküla Kultuuriühing juhatuse liige ja lapsevanem Silvia Lotman seletas, et munitsipaalkoolina võtaks Metsküla pidamine aastas valla kukrust 30 000 – 40 000 euro ümber, nagu varem räägitud. Suurema osa kulusid nagu õpetajate palk kannab riik, toetades koolipidajat. “Kui Pruunsild kandis vallale üle 40 000, siis arvestades, et see olekski kõik, mis on lisaks riigi toetustele vaja,” täiendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles