Metsküla lapsevanemad on meeleheitel

Sirle Matt
, reporter
Copy
Tänavu 1. septembril alustas Metsküla kooliaastat nagu tavaline kool, vaatamata sellele, et vald otsustas juba märtsikuus selle sulgeda.
Tänavu 1. septembril alustas Metsküla kooliaastat nagu tavaline kool, vaatamata sellele, et vald otsustas juba märtsikuus selle sulgeda. Foto: Mailiis Ollino

Ainuke asi, mida Metsküla kooli lapsevanemad veel soovivad on see, et lapsed saaks õppida kuni erakooli loomiseni endale turvalise Metsküla kooli ruumides tuttavate õpetajate käe all. Kohtuvaidluse käigus on neile jäänud mulje, justkui poleks selleks juriidilist võimalust.

Siiani oli Metsküla lapsevanemate kompromissettepanek Lääneranna vallavalitsusele, et kool taastatakse üheks aastaks, kuniks vanemad jõuavad erakooli käivitada. Vallavõim selle mõttega siiani kaasa läinud ei ole. Juba varem leidis vallavalitsus, et septembrist alates Metskülas õppinud 18 last ei kandnud seaduse mõttes koolikohustust, sest Metsküla kooli pole olemas. Vallavanem on varem avaldanud, et koolikohustuse täitmine võib kõne alla tulla mõne teise kooli nimekirjas, olles samal ajal koduõppel või mõnel muul kujul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles