Volikogu uuendas Pärnu arengukava ja eelarvestrateegiat

Pärnu Postimees
Copy
Tegevuskavva on lisatud kergliiklusteede ehitamine keskuslinnas ja osavaldades.
Tegevuskavva on lisatud kergliiklusteede ehitamine keskuslinnas ja osavaldades. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavolikogu uuendas aastani 2035 kavandatud Pärnu linna arengukava tegevuskava, eri perioodide investeeringute kavasid ja linna eelarvestrateegiat aastateks 2024–2028.

Arengukava tegevuskavas aastani 2028 kajastuvad linna arengus olulised uued algatused ja investeeringud. Investeeringute kavades aastateks 2024–2028 ja 2029–2035 on täpsustatud ja korrigeeritud tegevuste sõnastust, hinda, täitmise aega ja rahastusallikaid.

Aastate 2024–2028 tegevuskava kogumaksumus on peaaegu 122 miljonit eurot.

Tegevuskavva on lisatud näiteks kergliiklusteede ehitamine keskuslinnas ja osavaldades, Munamäe pargi väljaarendamine nüüdisaegseks rohealaks, Papiniidu seiklusrada ja mänguala, Reiu-Raeküla suusa- ja terviseradade arendamine, mitmeotstarbelise spordiväljaku rajamine Oja-Niidupargi piirkonda ja Kitse tänava äärde, Rääma väliujula uuendamine, Pilli pargi ujumiskoha rajamine, Raeküla staadioni renoveerimine, Tammsaare kooli mitmeotstarbelise spordiväljaku renoveerimine, Kunstnike maja (Nikolai 27) renoveerimine, ranna raamatukogu loomine ja sisustamine.

Osavaldades on kavas näiteks Paikuse Kiviajaküla teemapargi ja piknikuala rajamine, Paikuse Seeneriigi, Keraamika, Pustuski ja Kastani mänguplatsid või -väljakud, Paikuse lipuväljaku väljaehitamine, Audru keskväljaku ehitamine, Audru mõisapargi sildade ümberehitus, Audru ja Elu tee tänavavalgustuse rekonstrueerimine või ehitamine, Audru spordihoone väliväljakute ehitamine, Valgeranna kettagolfipargi rekonstrueerimine, Tõstamaa mõisakooli, lasteaia, tänavavalgustuse, vabaõhulava ja aleviku kaugküttekatlamaja rekonstrueerimine.

Eelarvestrateegias on linna strateegilistest eesmärkidest lähtudes koostatud eelarve tulude prognoos ning määratletud kavandatavate kulude ja investeeringute mahud ja linna laenustrateegia. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles