Põhjamaade restoranide teejuht valis riigi parimate hulka kaheksa Pärnu söögikohta

Pärnu Postimees
Copy
Restoranide teejuhis tuuakse esile, et ainuüksi Raimondi toitudele peale vaadates saab väita, et selles söögikohas julgetakse eksperimenteerida. 
Restoranide teejuhis tuuakse esile, et ainuüksi Raimondi toitudele peale vaadates saab väita, et selles söögikohas julgetakse eksperimenteerida. Foto: Mailiis Ollino

Põhjamaade restoranide teejuhi Falstaff Nordic Restaurant Guide koostatud Eesti restoranide tipp-30sse pääses Pärnust Hedoni spaahotelli restoran Raimond. Kõrgtasemele hinnati Pastoraat ja külastussoovituse said veel kuus söögikohta.

88 punktiga on restoran Raimond 23. kohal. Hinnangu “kõrgtase” pälvis veel kohvik Pastoraat. Väga heaks hinnati butiikhotelli Frost soklikorrusel töötava Mon Ami restorani, Ammende villa restorani, Tõstamaa Meierei ja Supelsakste kohviku tase.

Kastrul ja Villa Wesset said soovituse kui head söögikohad.

Falstaff Nordic Restaurant Guide’i kvalifikatsiooni järgi pälvib restoran rahvusvahelise meistritaseme, kui kogub 95 punkti. Tipptase nõuab vähemalt 90 punkti. Kõrgtase eeldab 85 punkti ja “väga hea” saamiseks tuleb teenida 80 punkti.

Restorane hindavad Falstaff Nordic Clubi liikmed ehk inimesed, kes palju reisivad, tihti hotellides ööbivad ja sageli restoranides einestavad. Praegu tegutseb Eestis kümmekond hindajat.

Eestis on üks restoran, mis küünib meistritasemeni: pealinnas asuv 180 Degrees by Matthias Diether.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles