Endla teatri juhina jätkab Roland Leesment

Pärnu Postimees
Copy
Roland Leesment on juhtinud Endla teatrit 2015. aastast.
Roland Leesment on juhtinud Endla teatrit 2015. aastast. Foto: Mailiis Ollino

Sihtasutuse Endla Teater nõukogu valis konkursil etendusasutuse juhiks teatri senise juhataja Roland Leesmendi, kes veebruaris alustab oma neljandat ametiaega.

Sihtasutuse nõukogu esimehe Reelika Väljaru sõnutsi sai peale  veenva visiooni otsustavaks eesmärk luua mitmekülgse repertuaariga nähtav ja avatud teater, samuti pikaajaline vilumus ja kogemused, mis on teatrit keerukal ajal nutika eelarvejuhtimisega pinnal hoidnud ja arvukat kollektiivi töös toetanud.

“Endla on Rolandi teadlikul juhtimisel tulnud muljetavaldavalt jõudsalt ja järjekindlalt välja vahepealsest keerulisest olukorrast. Publik on meie teatri väga hästi taas üles leidnud. Nõukogu tunnustab väga nii teatrijuhi kui ka kogu teatrirahva suutlikkust tuua teater välja majanduskriisist,” selgitas Väljaru nõukogu otsust.

Pärnu Endla teatri juhi konkursile saatis avalduse kaks kandidaati.

Roland Leesment valiti teatrijuhiks 2015. aastal. Enne seda töötas ta teatris haldus- ja tehnikajuhina. Leesment on teatrit juhtinud kolm kolmeaastast ametiaega ja veebruaris läheb ta vastu neljandale perioodile, mis pärast sihtasutuse põhikirja muutmist on viis aastat.

Teatrijuht vastutab teatri igapäevase juhtimise ja arendamise eest, lähtudes selle kunstilistest ja majanduslikest eesmärkidest. Tema olulisim ülesanne on teatri majandustegevuse lühi- ja pikaajaline planeerimine ja rakendamine, tagamaks, et kavandatud loometegevus viidaks ellu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles