Transpordiamet hoiatab: pikk lumesadu ja tuisk muudavad teeolud taas keeruliseks (2)

Pärnu Postimees
Copy
Tugev tuul võib tekitada tuisuvaalu, mis raskendab liiklemist.
Tugev tuul võib tekitada tuisuvaalu, mis raskendab liiklemist. Foto: Tairo Lutter

Transpordiamet andis teada, et täna hilisõhtul Kagu-Eestis algav lumesadu ja sellega kaasnev tuisk laieneb öö jooksul üle Eesti ja muudab teeolud taas keeruliseks.

Kagu-Eestis võib prognoosi järgi juurde sadada kuni 12 sentimeetrit lund ning sadu jätkub homme üle Eesti.

«Tuletame liiklejatele meelde, et teeolud muutuvad taas keeruliseks tuisu ja juurdetuleva lume tõttu. Seega enne liiklema minemist tasub mõelda, kas see on vajalik,» ütles transpordiameti liiklusjuhtimiskeskuse juhataja Siim Vaikmaa.

Kui ikkagi liiklema minna, peab kindlasti varuma sõiduks tavapärasest märksa rohkem aega. Kindlasti tuleb jälgida teeolusid ning valida vastav sõidukiirus ja -stiil. Talviste teeolude puhul ei ole suurim lubatud kiirus kohustuslik.

Teehooldajad on kogu masinapargiga väljas, ent kõikide teede puhastamine võtab aega, sest saju ja tuisu tõttu kattub teepind peagi uuesti lumega. Samuti võib tugev tuul tekitada tuisuvaale, mis raskendab liiklemist.

Peale keeruliste teeolude peavad sõidukijuhid arvestama teehooldusmasinate ja nende eripäradega. Hooldemasinale vastu sõites tuleb hoida tee serva, sest sahk ulatub üle tee telgjoone, et sõidutee keskele ei jääks valli. Kui teete hooldemasinast möödasõitu, tuleb veenduda selle manöövri ohutuses ning arvestada, et hooldemasinast eespool võib tee olla hooldamata.

Enne sõidu alustamist tasub vaadata teeolusid Targa Tee portaalist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles