HOIATUS Petturid kasutavad ära jõulueelset kinkide tellimise aega

Copy
Õngitsussõnum.
Õngitsussõnum. Foto: PPA

Jõulueelne periood on kõikidele kullerfirmadele töine. Seda aega kasutavad ära kelmidki, kes saadavad pakkide ootuses inimestele õngitsussõnumeid ja e-kirju. Politseile on selliste juhtumite kohta tulnud mitu teadet. 

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo raskete kuritegude talituse juht Vjatšeslav Milenin soovitab inimestel olla tähelepanelik tekstsõnumite ja e-kirjade suhtes, milles väidetakse, et paki eest tuleb tasuda juurde või saatmisel on tekkinud tõrge. “Jõulud ei ole enam kaugel ja kelmid kasutavad ära seda aega, mil inimesed loodavad oma ostud veel enne jõululaupäeva kätte saada. Kui saate ärevaks tegeva sõnumi või e-kirja, võtke hetk süvenemiseks ja võimalusel kontrollige infot kullerfirma klienditoe kaudu,” juhendas ta.

Õngitsussõnum.
Õngitsussõnum. Foto: Ppa

Hiljuti sai inimene väidetavalt Omnivalt e-kirja, kus tal paluti paki saamiseks juurde maksta kolm eurot. Ta vajutas e-kirjas antud lingile, pärast mida avanes ettevõtte hästi järele tehtud veebileht, kuhu tal tuli sisestada oma pangakaardiga seotud andmed. Mõni hetk hiljem oli tema kontolt võetud 8800 eurot.

Kelmide eest olete kaitstud, kui

  • kontrollite infot ettevõtte klienditoe kaudu;
  • ei vajuta linkidele, mida saadetakse tekstsõnumi või e-kirja teel;
  • ei sisesta pangakaardiga seotud andmeid lingiga saadud veebilehtedele;
  • kodupanka sisenete äpi või veebi kaudu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles