Toidupanga kogumispäevadel annetati üle 3,6 tonni söögikraami

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Tootegruppidest annetati kõige enam kuivaineid: jahu, pudrumaterjali, makarone, riisi.
Tootegruppidest annetati kõige enam kuivaineid: jahu, pudrumaterjali, makarone, riisi. Foto: Arvo Meeks

Möödunud nädalavahetusel, 8. ja 9. detsembril toidupanga jõulueelsetel toidukogumispäevadel annetasid head inimesed üle Eesti 35,1 tonni toitu puudustkannatajatele. Pärnu toidupangale anti üle 3,6 tonni toidukraami.

Toidupank korraldas kogumispäevi juba 36. korda. Kogumispäevadel osales 77 jaekauplust üle Eesti, kus kahe päeva jooksul andis oma panuse üle 1200 vabatahtliku. Ettevõtmises lõi kaasa osa Rimi, Prisma, Selveri, Coopi ja Maxima poode.

Kõige suurem kogus söögipoolist annetati Tallinnas ja Harjumaal: 18 poes kokku ligi 14,7 tonni toitu. Pärnus annetasid head inimesed 3,6 tonni toitu. «Tulemus on suurepärane, eriti kui arvestada praegust olukorda. Tänu toidukogumispäevadel tehtud annetustele saame aidata paljusid peresid,» rääkis Eesti toidupanga tegevjuht Piet Boerefijn.

Mullu jõulude eel annetati Pärnumaal samuti umbes 3,6 tonni toidukraami.

Tootegruppidest annetati kõige enam kuivaineid: jahu, pudrumaterjali, makarone, riisi. Teisel kohal olid purgitoidud ja konservid, millest toidupangal oli kõige suurem puudus. Kuna tulekul on jõulud, oli annetuste hulgas rohkesti piparkooke ja jõulukomme. «Lisame kauplustest päästetud toidule neid samu annetatud tooteid, et saaksime abivajajatele mitmekesisemat ja toitvamat toidupakki pakkuda,» lisas Boerefijn.

Toidupank tegutseb 2010. aasta märtsist, et leevendada vaesusprobleemi Eesti ühiskonnas ja võidelda toiduraiskamise vastu. Toidupanga abivajajate hulk on kasvanud ligemale 20 000 kliendini nädalas.

MTÜ Pärnu Toidupanga koordinaatori Erika Kuke sõnade kohaselt oli oktoobris Pärnumaa seitsme omavalitsuse nimekirjas 2571 abivajajat.

Sel aastal alustas toidupank lavka ehk poebussiga toiduabi kättetoimetamist maakonna kaugematesse piirkondadesse.

Praegu viiakse sel viisil toiduabi Lääneranda, Saardesse ja Kihnu. «Eesmärk on 2024. aastal katta lavkaga maakonna seitse omavalitsust,» ütles Kukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles