Raamatupidaja ametist vabastamine tõi lagedale hasartmängusõltuvuse ja mitukümmend võlga

Sirle Matt
, reporter
Copy
Marika Vesiku pankrotimäärusest selgub, et ta on viimase kolme aasta jooksul kulutanud mõnel perioodil suure summa hasartmängule.
Marika Vesiku pankrotimäärusest selgub, et ta on viimase kolme aasta jooksul kulutanud mõnel perioodil suure summa hasartmängule. Foto: Mailiis Ollino

Kohtuistung Kihnu vallavalitsuse ja selle endise raamatupidaja Marika Vesiku erimeelsuse üle töölepingu lõpetamisel ei saanud alatagi, kui see juba lõppes, sest tuli välja, et Vesik on vahepeal võlgade tõttu pankrotti läinud.

Kihnu vallavalitsus lõpetas tänavu veebruaris 30 aastat ametis olnud raamatupidaja Marika Vesikuga töölepingu usalduse kaotuse tõttu, kuna too võttis luba küsimata valla sularahakassast 1000 eurot, mille hiljem tagastas. Raamatupidaja polnud rahul, et tööleping niiviisi lõpetati, ja pöördus töövaidluskomisjoni, nõudes vallalt hüvitiseks töölepingu alusetu lõpetamise eest 4560 eurot ehk kolme kuu töötasu. Seda põhjusel, et mingit vargust ei olnud ja töölepingu lõpetamine usalduse kaotuse tõttu eeldab hoiatamist, mida ei tehtud.

Töövaidluskomisjon andiski õiguse raamatupidajale ja mõistis välja küsitud summa, ent Kihnu vallavalitsus vaidlustas selle kohtus. Peale 1000 euro võtmist oli kahtlustäratavat ümberkäimist valla rahaga veelgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles