Galerii ja video Maanteel läks ümber sigu vedanud auto (2)

Copy

Täna kell 9.35 teatati häirekeskusele, et Pärnu–Rakvere–Sõmeru maantee ja Lepplaane tee ristmikul läks ümber sigu vedanud sõiduk.

Pärnu politseijaoskonna välijuhi Margus Pani sõnutsi juhtus õnnetus, kui loomi transportinud veok proovis vältida tagant otsasõitu kaubikule, mis hakkas sooritama vasakpööret Lepplaane teele. Otsasõidust hoidumiseks veok pidurdas ja proovis hoida tee äärde, kuid vajus kraavi ja paiskus ümber.

Õnnetus juhtus sirgel ja hea nähtavusega, lumest puhtal teelõigul. Teeolud olid head.

Õnnetuspaika tõttasid nii pääste, politsei kui ka põllumajandus- ja toiduamet (PTA) ja pärastlõunal asuti loomi uude veokisse aitama. 

PTA pressiesindaja Elen Kurvitsa teatel oli veokis 180 siga. Kuna tegu on kolme tasapinnaga haagisega, on esialgsel hinnangul lämbunud paarkümmend notsut. Ülejäänud sead tuli päästjate jutu järgi haagisest välja aidata ühe kaupa nöörist sikutades. 

Pärastlõunal oli õnnetuspaika jõudnud teine veok ja loomi laaditi teise haagisesse. See töö on aeganõudev, sest loomad, kes olid karjakesi võsa ääres lumes ja kelle laialijooksmist ohjasid päästjad, läksid appi saabunud autosse vastumeelselt.

Pärnu–Rakvere–Sõmeru maantee ja Lepplaane tee ristmiku lähistel läks ümber sigu vedanud auto.
Pärnu–Rakvere–Sõmeru maantee ja Lepplaane tee ristmiku lähistel läks ümber sigu vedanud auto. Foto: Kristo Niglas

Liiklus sujus sündmuskohal suuremate tõrgeteta: politsei lasi mõlemas sõidusuunas autosid läbi paari–kolme kaupa.

Kella 16.30 ajal olid päästetud loomad minema toimetatud. 

Liiklus oli kraavi külili paiskunud veoki tõttu endiselt häiritud ja reguleerijate märguandeid tuli oodata veidi pikemalt.

Kohale oli tulnud ka puksiir, et hakata veokit kraavist välja tõmbama.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles