Video Saarde volikogu esimehe umbusaldamine kiskus kirglikuks

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Saarde vallavolikogu esimehe Eiko Tammisti umbusaldamine kukkus läbi.
Saarde vallavolikogu esimehe Eiko Tammisti umbusaldamine kukkus läbi. Foto: Mailiis Ollino

Saarde vallavolikogu esimehe Eiko Tammisti umbusaldamine volikogu tänasel istungil oli tuline, aga kukkus läbi: see kogus 15-liikmelises volikogus seitsme opositsionääri toetuse.

Opositsiooni esindajad panid Tammistile süüks, et ametnik ajab liiga sageli segamini avalikud ja erahuvid ning teda iseloomustab omakasupüüdlikkus isikliku kasu saamise eesmärgil, reisikihk valla raha eest, silmakirjalikkus, koostöötahte puudumine ja suhtlemisoskamatus volikogu eri pooltega. Seitsme voliniku allkirjaga umbusaldusavaldus esitati volikogu eelmise eelmisel istungil.

Tammist ütles, et ei saa talle esitatud süüdistustest aru, ja küsis nende kohta opositsiooni esindajatelt täpsustusi. Kui ta soovis vastust Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esindajalt Margus Kukelt, ütles too, et mitte volinikud ei pea esimehe küsimustele vastama, aga volikogu esimees peaks märkustele vastused andma.

“Ma ei saa nendest süüdistustest aru, sellepärast küsin,” kostis Tammist.

“Kui sa ei saa aru, mida sulle ette heidetakse, siis sa ei sobigi oma kohale,” arvas Kukk.

“Me ei ole esimese klassi õpilased ega sina direktor. Palun lükka meie väited ümber, ole hea,” lisas Aleksander Vilinurm, kes volikokku valiti võimule pääsenud valimisliidu Südamega Saardes nimekirjas, ent kes möödunud aastal astus sellest välja ning liitus opositsiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles