K9 haubitsa ristimise õiguse eest käidi heategevusoksjonil välja 1400 eurot

Pärnu Postimees
Copy
Enim köitis Carolin Illenzeeri fondi heategevusoksjonil osalejaid võimalus osta K9 haubitsa ristimise õigus.
Enim köitis Carolin Illenzeeri fondi heategevusoksjonil osalejaid võimalus osta K9 haubitsa ristimise õigus. Foto: Erlend Staub

Eile Pärnu Rannahotelli toetusel toimunud Carolin Illenzeeri fondi aastapäeva puhul peetud oksjoni ja annetustega koguti Eesti kaitseväe teenistuses langenud või vigastatud sõdurite laste haridustee toetuseks ligemale 8000 eurot.

Enim köitis enampakkumisel osalejate huvi võimalus panna K9 haubitsale nimi. Seni on sellise au osaliseks saanud vaid kaitseväes töötanud inimesed ja eelmise aasta oksjoni võitja. Tihedas rebimises soetas selle õiguse tänavu 1400 euro eest produtsent Priit Mikk.

Heategevusoksjonil olid veel väga erilised esemed. Näiteks pani fondi patroon Alar Karis välja Marje Üksine litograafia “Sügis Kadriorus”, mille tavapäraselt saavad endale kõik presidendi teenistuses töötanud inimesed.

Kaitseministeerium annetas oksjonile elektrikitarri, mis on Oleksandr Kornijenko kingitus Eestile, tänamaks Eestit Ukraina abistamise eest. Kornijenko on Ukraina ülemraada ehk parlamendi esimene asespiiker, kes külastas Eestit 2022. aasta detsembris. Nii nagu on Carolin Illenzeeri fondi südameasi olla olemas vigastatud või langenud kaitseväelaste lastele, keskendub ka Kornijenko oma töös peamiselt noortele.

Oksjonil koguti 4610 eurot. Koos annetustega koguti tuluõhtu lõpuks ligemale 8000 eurot.

Carolin Illenzeeri fondi lugu sai alguse 27. detsembril 2005, kui kristliku maailmavaatega ohvitseride sõpruskond otsustas, et veendumused ja väärtushinnangud peaksid sõnade kõrval väljenduma ka tegudes. Seega võeti eesmärk aidata lapsi nende haridusteel. Sõpruskond oli väike, mistõttu esialgu otsustati toetus suunata ühele lapsele, aastasele Carolinile, kelle isa Arre langes missioonil "Iraagi vabadus". Aja möödudes mõte arenes ja otsustati toetada teistegi kaitseväe teenistusülesannete täitmisel langenud kaitseväelaste või raskelt vigastatud relvavendade laste haridusteed.

Carolin Illenzeeri fond

Oma panuse fondi saab anda, helistades aasta ringi avatud annetusnumbritel:

  • 900 6705 – 5 eurot
  • 900 6715 – 20 eurot
  • 900 6735 – 50 eurot

Toetuse saab kanda ka fondi pangakontole:

  • SA Carolin Illenzeeri Fond, IBAN: EE687700771001314163
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles