Austria suursaadik räägib Pärnus kodumaast

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Austria suursaadik Peter Mikl kohtub Cafe Grandis teemanädalal “Suurepärane Austria”.
Austria suursaadik Peter Mikl kohtub Cafe Grandis teemanädalal “Suurepärane Austria”. Foto: shutterstock.com

Austria suursaadik Peter Mikl kohtub oma kodumaa elustiilist ja kohvikukultuurist huvitatutega näärikuu esimesel pühapäeval, mil Cafe Grandis lõpeb teemanädal “Suurepärane Austria”.

Tõlgi ja tõlkija diplomiga Mikl valdab prantsuse ja inglise keelt, ta on Austria suursaadik Eestis 2022. aasta septembrist. Vahetult enne töötas ta Austria välis- ja Euroopa asjade ministeeriumis osakonnajuhatajana ning on olnud mitmes riigis diplomaatilisel tööl.

Austria teemaürituste mõtte algataja on ettevõtja Enn Rand, kes vaimustus aastaid tagasi nii Austriast kui selle ajaloolise hõnguga pealinnast Viinist, mille tänavapilti kuuluvad voorimehed. Sellest tekkis tal abikaasa Riina Rannaga soov tuua aastavahetuse järgsesse linnaellu veidi elevust ja sära ning korraldada mõttekaaslastega muusika- ja toidunädal. Võtta menüüsse Austria toidud, lasta kõlada Viini klassikute Beethoveni, Mozarti, Haydni loodud muusikal.

Muusikute ring ulatub tšellist Allar Kaasikust noore tippviiuldaja Hans Christian Aavikuni, esinevad Pärnu muusikakooli ja kunstide kooli õpilased, punkti paneb teemanädalale Kaunase klaveritrio.

Austria riigikeel on saksa keel. Riigis on üheksa liidumaad, rahvuslipu punased laiud sümboliseerivad õitsvat Austriat ja keskmine, valge laid Doonau jõge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles