Kohalike keskerakondlaste sõlmküsimus: kas alles on "tippjalgpallurid" või külasatsi mängijad? (3)

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
2011. aastast Keskerakonda kuuluv Marko Šorini sõnutsi pole tema koduerakond nii halvas seisus kui praegu kunagi varem olnud, aga parteist välja astuda ta ei kavatse.
2011. aastast Keskerakonda kuuluv Marko Šorini sõnutsi pole tema koduerakond nii halvas seisus kui praegu kunagi varem olnud, aga parteist välja astuda ta ei kavatse. Foto: Taavi Sepp

Kohalikud keskerakondlased tõmbavad partei praegusest seisust kõneldes paralleele pallimängudega. Marko Šorin võrdleb koduerakonnas hõredamaks jäänud pinki rahvaliiga mängijate saatmisega Euroopa jalgpalli tippkoondiste vastu. Andrei Korobeiniku arvates on aga suhteline, keda siin tippjalgpalluriks pidada.

Avo Keel aga küsib, miks ta peaks hakkama jalgpallitreeneriks, kui ta on sina peal võrkpalliga.

Aasta esimesel nädalal astus Keskerakonnast välja 22 inimest, nende seas kuus riigikogu liiget: Tanel Kiik, Jaak Aab, Ester Karuse, Andre Hanimägi, Kersti Sarapuu ja Pärnumaalt parlamenti valitud Enn Eesmaa. Kiik, Aab, Karuse ja Hanimägi teatasid samal päeval pressikonverentsil, et jätkavad sotside ridades. Eesmaa ja Sarapuu jätkasid tööd riigikogus parteituna.

Pärnumaal on Keskerakonna siinse piirkonna esimehe Avo Keele jutu järgi tööõhkkond hea. Üleeile said erakonna siinne juhatus, Pärnu linnavolikogu fraktsioon ja teised aktiivsemad liikmed mitteametlikul koosolekul kokku ja neil polnud teavet, et tänavuse lahkujate lainega oleks keegi siinmail kaasa läinud. Keele sõnutsi on viimasel ajal üldse Pärnumaalt Keskerakonnast lahkutud väga vähe. Eks neid vahel ikka lähe, aga tuleb juurdegi.

Ustav, aga kriitiline Šorin

Riigikogu liikme Andrei Korobeiniku kõrval on ehk tuntumaid kohalikke keskerakondlasi varasem riigikogu liige ja praegune Põhja-Pärnumaa abivallavanem Marko Šorin, kes tunnistas, et temagi on mõlgutanud Keskerakonnast lahkumise üle ja kõik parlamendierakonnad peale Eesti 200 on teda enda paatigi kutsunud, aga tõsiselt pole ta partei vahetamise peale mõelnud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles