Enamik Pärnu lasteaedu jääb juulis suletuks

Pärnu Postimees
Copy
Liblika tänava lasteaed jääb juuliks tööle.
Liblika tänava lasteaed jääb juuliks tööle. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus otsustas juulis ajutiselt sulgeda kaheksa Pärnu keskuslinna lasteaeda ning jätta selleks ajaks tööle Kastani ja Liblika lasteaia, mis asuvad teine teisel pool jõge.

Pärnu keskuslinna lasteaedadest on 1. juulist 31. juulini töötajate ja lapsevanemate puhkuste pärast suletud Kesklinna, Mai, Pöialpoisi, Raja, Tralli, Vana-Sauga, Ülejõe ja Tammsaare lasteaed. Kõigile nende lasteaedade mudilastele tagatakse vajadusel Kastani ja Liblika lasteaias koht, seal asub tööle ka osa ajutiselt suletavate lasteaedade personalist.

Linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Jana Ruubel ütles, et varem puhkasid piirkonna või mitme majaga lasteaiad eri aegadel. “Lasteaiad töötasid nii üle- kui alakoormusega ja keeruline oli suvel ootamatult tekkivaid kohavajadusi tagada,” lausus ta.

Lasteaedades tehtud küsitlus näitas aga, et aiakohtade vajaduse saab juulis katta, kui hoida kaks keskuslinna lasteaeda avatuna. “Muudatuse eesmärk on muuta lasteaedade ajutine sulgemine puhkuste planeerimiseks selgemaks ja lihtsamaks ning anda sellest varakult teada,“ sõnas Ruubel.

Osavaldades töötavate lasteaedade ajutise sulgemise üle otsustab linnavalitsus hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles