Tulekahjus kodu kaotanud mees leidis esialgu peavarju venna juures

Sirle Matt
, reporter
Copy
Tulest jäi puutumata saun, aga see on nii kehvas seisus, et selle kohandamine eluruumiks ei tule kõne alla. Saunas leiavad peavarju kaks kassi.
Tulest jäi puutumata saun, aga see on nii kehvas seisus, et selle kohandamine eluruumiks ei tule kõne alla. Saunas leiavad peavarju kaks kassi. Foto: Mailiis Ollino

Kahe nädala eest teisipäeval läks Tõstamaa kandis Lao külas elanud Margo Siinne keset päeva Tõstamaale apteeki, tagasi tulles tal kodu enam polnud.

Sellest, et kodu põleb, sai Margo aru vaid mõnisada meetrit enne tagasijõudmist. Nimelt tuleb tal keerata asfaltteelt metsateele, kust jääb koduni umbkaudu pool kilomeetrit. Mingit kõrget suitsusammast taeva poole ei kerkinud. Ilm oli tol päeval, 9. jaanuaril selline, et surus tossu maad ligi. Margo nägi tulekahju tomu poole metsatee peal. Kohale jõudes oli kogu maja leekides. "Siis katus praksus juba, leek oli väljas," meenutab ta.

​Esimese kõne tegi Margo päästeametisse, teise vend Alarile. Siis läks ta veel põlevasse majja koera hüüdma, aga teda ei tulnud kusagilt. Maja oli selleks ajaks maast laeni suitsu täis ja uksest kaugemale ta ei pääsenudki. Tulle jäänu oli pisike nelja-aastane Semu. "Iga öö oli teki all," kirjeldab Margo kadunud sõpra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles