Kui suurt majanduslikku kahju põhjustavad kettidele poekärude vargused?

Pärnu Postimees
Copy
Peale muu kraami tõi jõepõhja koristanud sukelduja juunis 2020 Pärnu kesklinna kai juurest kaldale poekäru.
Peale muu kraami tõi jõepõhja koristanud sukelduja juunis 2020 Pärnu kesklinna kai juurest kaldale poekäru. Foto: Urmas Luik

Hiljutine vaatepilt Pärnus nii-öelda Port Arturi ristmikul: Martensi Rimist väljub kaks noort naist, kel poekäru kaubast lookas. Nad lähevad paarisaja meetri kaugusele Iseseisvuse väljaku äärde pargitud autoni ja asuvad kraami autosse paigutama.

Autoaknast seda juhuslikult pealt näinud linlane märkab hiljem sealt mööda sõites, et poekäru on endiselt sealsamas kesk suvepealinna talvist linnasaginat, aga nüüd juba kaunite saatjateta.

Selles pole mõistagi midagi haruldast: eks poodide lähedal ole ostukärusid ennegi nähtud. Kui Pärnu jõest on koristustalgute käigus välja sikutatud kraami, mis loodusesse ei kuulu, on peale jalgrataste, liiklusmärkide ja muu säärase sageli jõepõhjast kaldale tiritud mõni poekäru.

Kui suurt majanduslikku kahju tekitab kärude kadumine kauplusekettidele?

“Ei tahaks siin konkreetseid numbreid hakata välja tooma, aga kui aus olla, siis see on suur probleem ja kulu sellega seoses on märkimisväärne,” tunnistas Rimi Eesti formaadijuht Jelena Litvinovitš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles