Õpetaja: See streik ei andnud mulle midagi juurde (5)

Annika Auväärt
Copy
Esmaspäeval toimunud haridustöötajate pikett Tallinnas.
Esmaspäeval toimunud haridustöötajate pikett Tallinnas. Foto: Mihkel Maripuu

Pärast nädalast tööseisakut ja mitu kuud kestnud kemplust saavutasid õpetajad kas just oodatud, aga siiski palgatõusu. Põhikooli ja gümnaasiumi õpetaja töötasu alammäär hakkab olema 1820 eurot. Makstakse seda tagasiulatuvalt, aga millal, ei tea.

Õpetajate töötasu alammäär oli enne 1803 eurot. 1820eurone alampalk hakkab kehtima 1. jaanuari seisuga. Selleks et suurenenud palgafond omavalitsusteni jõuaks ja nad saaksid hakata uue alammäära järgi õpetajatele palka maksma, on vaja enne korda ajada paberimajandus. Haridus- ja teadusministeeriumi kommunikatsioonivaldkonna juht Mari Annus selgitas, et kuna õpetajate palgatõusuks eraldatav raha tuleb eri ministeeriumide eelarveridadelt, tuleb muuta käesoleva aasta riigieelarvet.

“Kuna otsus on väga värske, siis ei oska veel konkreetset kuupäeva välja käia,” vastas Annus küsimusele, kui kaua umbkaudu paberimajandus aega võiks võtta. “Õpetajad selle lisaraha kindlasti saavad, vajadusel makstakse see järgmiste kuude palgaga.”

Haridusstatistika portaali Haridussilm andmete järgi oli Pärnu maakonnas möödunud aasta novembri lõpu seisuga õpetajate tegelik keskmine palk 2101 eurot.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles