KATSE Kui palju maksab kodus küpsetatud vastlakukkel?

Sirle Matt
, reporter
Copy
Vastlakukleid ei ole keeruline kodus küpsetada ja sama raha eest, millega kohvikust saab ühe saiakese, valmib kodus terve pannitäis.
Vastlakukleid ei ole keeruline kodus küpsetada ja sama raha eest, millega kohvikust saab ühe saiakese, valmib kodus terve pannitäis. Foto: Sirle Matt

Kohati on vastlakuklite hind nii kõrgele kerkinud, et vahukoore ja saia eest küsitakse vaat et niisama palju kui lõunasöögi eest. Aga kui küpsetaks vastlamaiused ise? Kes proovib, saab teada, et koduste kuklite maksumus paneb kulmu kergitama.

Vastlakukkel ei ole teab mis keeruline küpsetis. Koosneb saiast, moosist ja vahukoorest. Igaüks, kes vähegi viitsib, on võimeline vastlamaiuse ise valmistama. Kõige olulisem on leida hea pärmitainaretsept ja aega, kuniks tainas kerkib. Kuklid küpsevad ahjus kõige rohkem 15 minutit. Siis tuleb neid veel pool tundi jahutada. Kaaned maha lõigata, moos sisse panna, vahukoor mütsiks ja kaas tagasi peale.

Omatehtud vastlakuklite suur eelis on, et suhkrut on võimalik lisada meelepärases koguses, et saiad liialt magusad välja ei kukuks. Siin katsetatud tainasse läks üks supilusikatäis suhkrut ja pisut soola. Vahukooresse sai lisatud samuti supilusika jagu suhkrut. Kogu magusus tuli kirsimoosist, mida ühe kukli sisse mahtus kaks teelusikatäit. Tulemus sai täitsa tipp-topp. Kõhuski oli kergem tunne kui pärast poest ostetud vastlakukli söömist. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles