Kohalikud põllumajanduse edendajad jõudsid hõbedale

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Regionaal- ja põllumajandusminister Madis Kallas (paremal) tunnustas hõbemärgiga talupidajate eestkõnelejat Kerli Atsi, kelle kõrval vasakul on kantsler Marko Gorban.
Regionaal- ja põllumajandusminister Madis Kallas (paremal) tunnustas hõbemärgiga talupidajate eestkõnelejat Kerli Atsi, kelle kõrval vasakul on kantsler Marko Gorban. Foto: Aron Urb

Eestimaa talupidajate keskliidu tegevjuht, Saarde vallas OÜ Luigeveski Agro juhataja Kerli Ats ja Eesti lihaveisekasvatajate seltsi aseesimees, Lääneranna vallas Topi talus tegutsev Aldo Vaan pälvisid minister Madis Kallaselt põllumajanduse edendamise eest tunnustusena hõbemärgi.

Tallinna reaalkooli ajaloolises saalis võttis isa Aldo Vaani eest hõbemärgi vastu lihaveisekasvatusele pühendunud poeg ja aasta 2021 põllumees Andres Vaan.

Regionaal- ja põllumajandusminister Madis Kallas kõneles, et ministeerium tänab ja tunnustab neid, kes tegutsevad iga päev selle nimel, et kõikjal Eestis oleks võimalik elada ja meie lauale jätkuks kvaliteetset toitu. "Oma teadmiste, tegude ja pühendumusega on nad andnud suure panuse meie riigi heaolusse ja arengusse," lausus Kallas.

Minister koos kantsler Marko Gorbaniga andis ministeeriumi kuldmärgi kahele ja hõbemärgi 18 inimesele, kes on seisnud põllumajanduse ja regionaalvaldkonna arengu eest, nende hulgas on kaks pärnumaalast.

Tutvustusele tuginedes panustab Kerli Ats põllumajandussektori arengusse 2017. aastast talupidajate keskliidu tegevjuhina. Vabatahtlikuna tegutseb ta MTÜ Eesti Noortalunikud juhatuses ning Euroopa majandus- ja sotsiaalkomitee Eesti delegatsioonis selle liikmena. Ats kirjutab arvamusartikleid, kujundab maaelu mainet, on juhtinud taskuhäälingut "Moodne talu", korraldab parima talutoidu konkurssi, edendab agroturismi.

Eesti ettevõtlike naiste assotsiatsioon nimetas Atsi aasta 2022 nooreks naisettevõtjaks. Lähkma külas oma pereettevõttes Luigeveski Agros kasvatab ta puhtatõulisi aberdiin-anguse veiseid.

Lihaveisekasvatajate seltsi aseesimees Aldo Vaan on pikaaegne lihaveisekasvataja, kes tegeleb limusiini ja akviteeni heleda tõu aretusega kodukohas Rootsi külas. Valdkonna seltsi juhatusse kuulub Vaan 2009. aastast, ta on silmapaistev lihaveisekasvatuse eestkõneleja, ettevõtmiste algataja, maaelu edendaja ja aretab ka tõuhobuseid. Aldo Vaan valiti 2013. aastal riigis parimaks karjakasvatajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles