Väiketootjad ja kunded kohtuvad juba kümme aastat OTTi turul (1)

Sirle Matt
, reporter
Copy

Rummu talu perenaine Vally Selberg kauples esimest korda OTTi ehk otse tootjalt tarbijale turul täpselt kümne aasta eest 20. veebruaril, kui see Pärnus esimest korda alustas. Sellest ajast saadik on Selberg jätnud kauplema minemata ühelainumal korral. See juhtus hiljaaegu, kui sadas jäävihma ja teed olid nii libedad, et ta ei pääsenud Tõstamaalt Kõpu külast oma talust välja.

OTT ehk otse tootjalt tarbijale müük loodi selleks, et hoogustada kohalike väiketootjate müüki ja kohaliku toodangu tarbimist ilma vahendajate ja sellest tuleneva hinnalisata. Esialgu pandi müügiletid üles Kooli tänaval ühisgümnaasiumi ees. Kaubeldud on ka Kaubamajaka ja Pärnu haigla juures. Nüüd tegutseb OTT juba mõnda aega igal neljapäeval 15–17 Martensi väljakul.

"OTTiga on nii, et kui sa täna käid ja homme ei tule, siis petad inimest," põhjendab Selberg, miks ta iga kord kohal on. Pealegi ühitab ta linnasõidu muu tarviliku asjaajamisega. Selbergi jutu järgi on talle pakutud Pärnu turul kauplemistki, aga OTT meeldib talle rohkem, sest ostmas käivad teadlikud inimesed, kes valivad, mida nad suhu pistavad. Selle aja jooksul on Selbergil tekkinud kindel klientuur. Paljud neist ongi Rummu talu kaupa ostnud kõik need kümme aastat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles