Tori kirikus sütivad jürituled

Pärnu Postimees
Copy
Vabadusvõitlusele pühendatud jumalateenistuse järel jätkub veteranipäeva tseremoonia sõjameeste ja rüütlite kaitsepühaku Püha Jüri ratsamonumendi juures.
Vabadusvõitlusele pühendatud jumalateenistuse järel jätkub veteranipäeva tseremoonia sõjameeste ja rüütlite kaitsepühaku Püha Jüri ratsamonumendi juures. Foto: Silvia Paluoja

Teisipäeval toimub Toris Eesti sõjameeste mälestuskirikus veteranipäeva mälestusteenistus ja saadetakse üle riigi teele jürituled.

Tori kiriku taastajate ühenduse juhatuse esimees Jüri Kask rääkis, et keskpäeval algaval mälestusteenistusel teenib Kaitseliidu peakaplan Peeter Paenurm ja mängib Kaitseliidu Pärnumaa maleva orkester Saxon Kaido Kivi juhatusel. Altaritulest süüdatakse ja õnnistatakse jürituled, millest üks jõuab tavakohaselt Tallinna Lasnamäele 55 meetri kõrgusele Sõjamäele, kuhu on rajatud Jüriöö park, aga seda jagatakse teistelegi soovijatele.

Vabadusvõitlusele pühendatud jumalateenistuse järel jätkub veteranipäeva tseremoonia sõjameeste ja rüütlite kaitsepühaku Püha Jüri ratsamonumendi juures. Naiskodukaitsjad serveerivad kõhutäiteks suppi, kirikus on võimalik kohvi rüübata ja vestlust jätkata.

Kask ütles, et tavakohaselt saab keskpäeval jumalateenistusele sõita Pärnu kesklinnast Pikalt tänavalt Kaitseliidu kunagise maja eest tund varem väljuva tasuta bussiga, mis pärast ürituse lõppu huvilised ka linna tagasi sõidutab.

Eesti sõjameeste mälestuskirikust on jürituled teele saadetud järjepidevalt 2001. aastast, väärtustamaks eestlaste vabadusvõitlust, tänu millele on meil oma riik. Veteranipäeva tähistatakse lipupäevana, sellest edasi jätkub aprilli lõpuni sinilillekuu, toetamaks sümboolse rinnamärgi kandmisega kaitseväe ja Kaitseliidu veterane ja tunnustades nende lähedasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles