Ringkonnakohus leidis, et väikekooli kärpimine oli seaduslik

Annika Auväärt
, ajakirjanik
Copy
Käesolevast õppeaastast on Pärnjõe kool kuueklassiline. 
Käesolevast õppeaastast on Pärnjõe kool kuueklassiline. Foto: Mailiis Ollino

Pärnjõe kool on juba pea aasta tegutsenud ümberkorraldatuna ehk üheksa klassi asemel on koolis kuus klassi. Kuid vaidlus selle üle, kas vallavolikogu otsus oli seaduslik ja põhjendatud, sai Tallinna ringkonnakohtus punkti alles läinud neljapäeval.

Põhja-Pärnumaa vallavolikogu võttis mullu jaanuaris vastu otsuse kärpida Pärnjõe kooli viimane kooliaste. Kogukonnakooli põhikoolina säilimise toetuseks loodi petitsioon, millele näitas poolehoidu üle 400 inimese. Valla otsust see ei kõigutanud ja lapsevanemad võtsid ette kohtutee. Asjaajamise võttis enda peale kahe Pärnjõe kooli kolmandas kooliastmes õppinud lapse ema Kadri Michelis.

Eelmise aasta 29. mail otsustas Tallinna halduskohus, et pole põhjust tühistada üheksaklassilise Pärnjõe kooli kolmanda kooliastme sulgemist. Kohus jättis Michelise kaebuse rahuldamata, sest leidis, et vallavolikogu otsus on õiguspärane ja kaebaja lastele jätkuvalt tagatud võimalus omandada põhiharidus.

Nüüd jõudis asja vaagimisega ühele poole ringkonnakohus, kes nõustus halduskohtu otsuse põhjendustega ja leidis, et otsus on seaduslik ja põhjendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles