Spordiklubi elektrivõlg katkestas mobiilitugijaama töö

Sirle Matt
, ajakirjanik
Copy
Elisast öeldi, et praeguse plaani järgi jääb mobiilitugijaam senisesse asukohta ja koostööd linna ja Ülejõe kooliga täpsustatakse.
Elisast öeldi, et praeguse plaani järgi jääb mobiilitugijaam senisesse asukohta ja koostööd linna ja Ülejõe kooliga täpsustatakse. Foto: Mailiis Ollino

Erimeelsused Pärnu linnavalitsuse ja raskejõustikuklubi TuPo vahel ruumide sihipärase kasutamise üle tekkisid juba mullu augustis ja linn algatas ruumide tagasivõtmise. Tänavu kevadel lülitati suure võla tõttu majast välja vesi ja elekter, misjärel tuli välja, et spordiklubi oli linna teadmata andnud raskejõustiku trennideks mõeldud ruumi üürile mobiilifirmale.

Kahtlus, et spordiklubile TuPo antud majas Pärnus Lille 1b ei toimu raskejõustikutrennid, mille tarvis spordiklubi hoonestusõiguse lepingu alusel veerand sajandiks Pärnu linnalt hoone sai, tekkis siis, kui linnavara eest vastutavad ametnikud püüdsid korduvalt võimlasse siseneda, kuid uksed olid lukus ja puudus ka info lahtioleku kohta. Spordiklubil puudub veebileht ja mujaltki ei leitud teavet, kuidas on võimalik Pärnu linna elanikel tegelda Lille 1b raskejõustikuga. Seejärel otsustas Pärnu linnavolikogu märtsis, et tahab neid ruume tagasi ega rahuldanud mais spordiklubi vaiet.

Tagatipuks sai linnavalitsus teada, et spordiklubi andis juba 2006. aastal ühe ruumi tasu eest allüürile mobiiliettevõttele Elisa Eesti AS GSM-tugijaama ja ülekandevõrgu seadmete tarvis ja antennide paigaldamiseks korstnale. Kuigi lepingu järgi ei või raskejõustiku harrastamiseks mõeldud majas olla äri-, tootmis- ega muid ruume, mida ei lähe vaja sportimiseks, ja hoonet ei või kasutada ühelgi muul otstarbel.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles