Massakad otsisid Kihnus miljoni paigutamise mooduseid

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Esinejad arutlesid, mida nad teeksid järgmise viie aastaga Kihnus vallavanemana. Enne neid aga rääkis tehnikaülikooli tudeng Karl Martin Meras Kihnust kui tulevasest inseneeriasaarest.
Esinejad arutlesid, mida nad teeksid järgmise viie aastaga Kihnus vallavanemana. Enne neid aga rääkis tehnikaülikooli tudeng Karl Martin Meras Kihnust kui tulevasest inseneeriasaarest. Foto: Silvia Paluoja

Kihnu rahvamaja mõnusalt jahutavas saalis ütleb Tartu ülikooli majandusteaduskonna juhtimise professor Maaja Vadi arvukale kuulajaskonnale, et tark on see inimene, kes ei püstita liiga kõrgeid ootusi, sest siis pole tal milleski pettuda.

Arutelu ajakava punktuaalselt jälgiv Maaja Vadi möönab, et koos on palju tarku inimesi, kellest esimene on “naa tark”, ja kõnejärje saab teaduste akadeemia president Tarmo Soomere teemal “Meri, tuul ja väikesaare kestlikkus uutes tuultes”.

“Tere, head tulevased miljonärid! Mina ei tea, mida miljoniga teha saab, aga ma tean, et miljon võib nii ära kuluda, et sa tähelegi ei pane,” alustab akadeemik ja näitlikustab mereteadlase ja matemaatikuna, kuidas temperatuur on maailmas tõusnud tööstusrevolutsioonieelsest ajast tänini kraadi võrra.

Tagasi üles