Lääneranna vald tahab Lihula uue koolimaja tarvis ehitajalt laenu võtta

Copy
Lääneranna vallavalitsus on jaganud kooli ehitamise etappideks ja plaanib välialaga hiljem lõpule jõuda.
Lääneranna vallavalitsus on jaganud kooli ehitamise etappideks ja plaanib välialaga hiljem lõpule jõuda. Foto: Kauss Arhitektuur OÜ

Esmaspäeval tunnistas Lääneranna vallavalitsus Lihula gümnaasiumihoone ehitushankel edukaks ligemale 12 miljoni euro suuruse pakkumuse teinud Ehitus5ECO OÜ ja kui volikogu päri on, loodetakse ületulevat kooliaastat alustada uues majas.

Nelja läbirääkimisvooru ja hindade kohendamise järel välja valitud Ehitus5ECO pakkumus oli täpsemalt 11 577 540 eurot ühes käibemksuga. Varem prognoosis vallavalitsus, et kolmest sektsioonist koosnev gümnaasiumihoone koos väljakuga võib maksma minna umbkaudu 11 miljonit eurot.

Vallavanem Ingvar Saare teatel ei tähenda hankega saadud pakkumus aga seda, et mainitud summa eest hoone ehitatakse. Ta täpsustas, et pakkumus hõlmab kogu hoone ehitust: kaasa arvatud väliala ühes valgustusega. Need kõik ei ole aga koolitööks vältimatult vajalikud. Saare ütlust mööda on tehtud valik, mida saab jätta teise etappi. "Me ei pea kogu projekti täielikult esimeses etapis ellu viima," sõnas ta.

Tagasi üles