Pärnu tulevase tuiksoone naabrite põletavaim küsimus: kuhu pannakse lumi? (1)

Copy
Raba tänavale tuleb kaks bussipeatust: üks rajatava silla lähistele, teine Rääma põhikooli juurde.
Raba tänavale tuleb kaks bussipeatust: üks rajatava silla lähistele, teine Rääma põhikooli juurde. Foto: Mailiis Ollino

Kuhu pannakse lumi? See oli esimene küsimus, mis tullu valmiva Pärnu kolmanda autosilla juurde viiva Raba tänava elanikel tekkis, kui uueneva tänava projekteerijad ja ehitajad tutvustasid huvilistele Rääma põhikooli saalis tulevase tuiksoone eskiisi.

Et järgmiseks suveks valmiva ligemale kilomeetrise tänavajupi ääres hakkavad kulgema jalgratta- ja jalgteedki, pole seal suurema lumekoguse ladustamiseks kohta ja nii tuleb lumi kokku lükata või ära viia.

“Seda mõistliku aja jooksul,” selgitas Pärnu linnavalitsuse projektijuht Uno Kask Rääma elanike esimesena õhku visatud küsimusele vastates. “Selge on see, et see ei sünni saju ajal, aga pärast selle lõppu mõne tunni jooksul peab tee olema hooldatud.”

OÜ Roadplani insenerid on sillaehituse tõttu ümber ehitatava Raba tänava Ehitajate tee ja Rääma tänava vahelise lõigu projekteerimisega jõudnud nii kaugele, et selle kondikava on paberile saanud ja muuta annab vaid finesse.

Nii pandi märkmetesse kirja, et ühe Raba tänava maja värava ees tuleks äärekivid madalamale lasta, mõnes kohas vaadata üle sademevee ärajuhtimine, samuti esitati mõni küsimus ja ettepanek piirkonna tulevase liikluskorralduse sujuvuse kohta.

Tagasi üles