Galerii Jalgpallipidu kasvatab Pärnu elanike arvu kümnendiku võrra

Copy

Pärnu elab neli päeva jalgpalli rütmis: jalgpallivaibi ei too suvepealinna mitte Saksamaal toimuv Euroopa meistrivõistluste finaalturniir, mis jõudnud sõelmängude faasi, vaid festival Pärnu Summer Cup, kus tänavu osalevad kodumaiste noorte jalgpallurite kõrvel Soome, Läti, Poola ja Belgia vutipoisid-tüdrukud.

Sel aastal jagatakse karikaid 17 vanuseklassis ja turniiril osaleb 189 võistkonda. Kõige nooremad vutimängijad on kaheksa-aastased, vanimad osalejad 16aastased. Pärnumaa klubisid esindab turniiril 28 tiimi.

Summer Cupi peakorraldaja Karl Palatu sõnutsi lööb tänavusel turniiril kaasa üle 2800 noore vutimängija, kes linna seitsmel staadionil peavad nelja päeva jooksul 572 mängu.

Koos võistlejatega on Pärnusse sõitnud ligemale 2000 vanemat ja kaasaelajat, mis tähendab, et vutipidu kasvatab suvepealinna elanike arvu mõneks päevaks umbes kümnendiku võrra.

Palatu sõnutsi on koroonaaja vari linna ühelt suuremalt spordiürituselt taandunud, kuid pandeemiaeelse osalejate geograafiani pole tagasi jõutud: tänavu on külalisi neljast välisriigist.

22. korda toimuva turniiri peakorraldaja sõnutsi tulevad võistkonnad suvepealinna vutifestivale meeleldi, sest mängijad saavad siin mitu päeva koos olla ja tugevdada tiimitunnet. Samuti jääb mängude vahele küllalt aega, et käia rannas ja nautida siinset suvemelu.

Tagasi üles