RMK paigaldas metsas lõkketegemise ärahoidmiseks Valgeranda grillialuse

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Riigimetsa majandamise keskus paigaldas Valgeranna puhke kohta grillimisaluse, et vähendada lõkete tegemist metsa all. 
Riigimetsa majandamise keskus paigaldas Valgeranna puhke kohta grillimisaluse, et vähendada lõkete tegemist metsa all. Foto: Mailiis Ollino

Suvehooaeg, mis meelitab Pärnu külje alla Valgeranda tipp-päevadel mitu tuhat puhkajat, paneb kohalikud muretsema tuleohutuse pärast, sest heledaks läinud kerega päevitajad ja rannamõnude nautijad kipuvad grillima ja tegema lõkkeid mereäärt palistaval metsasel alal.

Õpilasmalevas suve hakul Valgeranna puhkealal metsaalust koristamas käinud Kristofer, Kaur ja Anngret tõdesid, et lõkkeasemeid on metsa all rohkem kui kahel käel sõrmi.

“Pärast jaanipäeva võis metsa all olla umbes paarkümmend lõkkekohta,” ütles Kristofer.

Ehkki üheski metsa alt leitud lõkketegemise paigas tuli paha peale ei pääsenud, pole õpilasmalevlaste meelest tuld teha sellises kohas mõistlik. “Kuivaga võib mõni säde metsaaluse süüdata ja palju pahandust teha,” leidis Kaur.

Kohaliku kogukonna esindaja, Pärnu linnavolikogu liikme Edmond Penu sõnutsi hoiavad ümbruskonna elanikud suvisel ajal hinge kinni, et metsas lõkete tegijatel tuli käest ei läheks.

“Viimasel ajal on küll sadanud, aga kui kuivaga metsaalune põlema läheb, siis sellele piiri panna on väga keeruline ja ilmselt põleks kõik kuni suure teeni maha. Tavaliselt on mere ääres ka veidi tuult, mis tulele hoogu annaks,” arvas ta ning märkis, et linna uus parkimiskord, millega tasulise parkimise ala laienes ja tasud tõusid, on survet linnast kiviviske kaugusel asuvale rannale suurendanud silmaga nähtavalt. “Nädalavahetusel on isegi teeäär nii tihedalt täis pargitud, et vaba kohta naljalt ei leia. Rannas on inimesed külg külje kõrval. Mitu tuhat inimest on siin kindlasti.”

Tagasi üles